Reşit Olmayan Mültecilerin Entegrasyonu

Reşit Olmayan Mültecilerin Entegrasyonu
24.03.2016
627
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknokent, Avrupa Konseyi’nin mülteciler ile ilgili yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Sakarya Üniversitesi Teknokent, 13-18 Nisan tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenen “Reşit Olmayan Mültecilerin Entegrasyonu” konulu toplantıya katıldı. SAÜ Teknokent Uluslararası Projeler Koordinatörü Cihan Kılıç’ın danışman olarak görev aldığı toplantıda, Avrupa genelinde mülteciler ile ilgili çalışmalar yapan kişi ve kurumların yanı sıra mülteci geçmişi olan bireylerin de üyesi olduğu Avrupa’daki Genç Mültecilerin Sesi isimli çatı örgütün de katıldığı toplantıda Mayıs ayında düzenlenecek çalıştayın hazırlıkları gerçekleştirildi.

Destek verdiği projeler çerçevesinde Sakarya Teknokent, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya ek olarak sorumluluk sahibi bir duruş da sergileyerek sosyal farkındalığa etkide bulunmayı hedeflemektedir. Sakarya ilinde düzenlenecek, geniş katılımlı “Göçmenlerin Entegrasyonunda Teknoloji Kullanımı” konulu çalıştayın düzenlenmesi tasarlanmıştır.

Söz konusu çalıştay kapsamında bütüncül bir yaklaşım sergileyebilmek adına tüm paydaşların katılımının sağlanması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda Sakarya ilindeki devlet kurumları ve konu ile ilgili çalışmalar sergileyen sivil toplum kuruluşlarının katılımı adına gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

24.03.2016 – YC


627 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.