Rektör Yalçın’ın 23 Nisan Mesajı

Rektör Yalçın’ın 23 Nisan Mesajı
21.04.2018
904
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıldönümünü kutlamanın coşkusu içindeyiz.

Yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, ulusun egemenliği ve bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir direniş gösteren Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı mucizesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden temelleri atmıştır.

23 Nisan 1920’de gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile, ulusun egemenliği, bağımsızlığı ve demokrasinin temel kurumu haline gelmiş ve tarihimizin dönüm noktası olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’yi, ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan ederek, çocuklarımızı hem geleceğimizin güvencesi ve yarınlarımızın teminatı olarak gördüğünü,  hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır.

Medeniyetlerin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın barış, sevgi ve huzur dolu bir dünyada yaşamaları temennisi ile, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN
Rektör V.


904 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.