Rektör Yalçın’ın 19 Mayıs Mesajı

Rektör Yalçın’ın 19 Mayıs Mesajı
18.05.2018
2.130
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yalçın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü meşale Samsunda yakılmıştır. Bu meşale ile Türk milletinin esareti kabul etmediğini bütün dünyaya ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü Türk gençliğine emanet etmiştir.

“Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözleriyle gençliğe, gelecek nesillere emanet edilen  bu önemli görevde üniversitelerin rolü gelişimi ve değişimi takip eden, sorumluluk alan, kendini sürekli geliştiren, toplumun gelişmesine katısı olan gençler yetiştirmektir.  Sakarya Üniversitesi olarak bizler de bu bilinçle gençlik yetiştirme kararlığı içindeyiz.

Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum.”

Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN
Rektör V.


2.130 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.