Rektör Elmas’ın Öğretmenler Günü Mesajı

Rektör Elmas’ın Öğretmenler Günü Mesajı
24.11.2011
761
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Elmas, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şüphesiz yeni şeyler üretebilmek ve hayata dair yeni değerler ortaya katabilmenin ileriye gitmenin başlıca yolu iyi bir eğitimden geçer. Bilgi toplumunda ise eğitim sınıf içinden çıkarak sürekli hale gelmiştir. İnsan doğumundan ölümüne kadar sürekli öğrenme içerisindedir. Bu nedenle öğretmenler de her kademede önemli birer rehber haline gelmektedir.

Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, ülkeler arasındaki rekabet, bilgi düzeyinde sürdürülmekte, toplumların geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir. Bu anlamda üniversiteler bilim üreten merkezler olma özelliği yanında, toplumun yetişmiş insan gücü ihtiyacını da karşılayan yegâne kuruluş olma sorumluluğunu taşımaktadır. Bu yönüyle bakıldığında, Üniversitelerin yetiştirdiği her düzeydeki elemanların yeterlik düzeyleri ile toplumun ihtiyaçlarının yeterince karşılanması arasında sıkı bir bağlantı bulunmaktadır. Eğitim öğretimin her kademesinde görev alan öğretmenlerimizin, çağımızın gerektirdiği bilgi beceri ve yetkinlikleri öğrencilere ana sınıfından  başlayarak çağdaş yöntemler, bilgiler ve teknolojiler kullanarak aktarmakta ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerinde en önemli görevi yapmaktadırlar.

Toplumumuzun her yönden güçlü ve kalkınmış olmasında öncü rol oynayan; geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan,toplumun değerlerini özümseyerek, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven nesiller yetiştiren; yaptıkları özverili çalışmalar ile öğrencilerimizi şekillendiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

24/11/2011 –  Haber Merkezi

 

 
761 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.