Rektör Elmas’ın 30 Ağustos Mesajı

Rektör Elmas’ın 30 Ağustos Mesajı
30.08.2011
793
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Elmas, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, 30 Ağustos’un Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zafer olduğunu belirtti. 30 Ağustos Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının müjdecisi olduğunu ifade eden Elmas, “30 Ağustos zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın simgesi olacak niteliktedir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, mesajında şu cümlelere yer verdi:

“Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, toprakları işgal altında olan bir milletin azimle yeniden doğuşunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kayıtsız şartsız bağımsızlığını müjdelemiştir.

30 Ağustos zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın simgesi olacak niteliktedir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sadece düşman mağlup edilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleri atılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”

30/08/2011 – SAÜ BHİM



793 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.