Rektör Elmas’ın 23 Nisan Mesajı

Rektör Elmas’ın 23 Nisan Mesajı
22.04.2013
525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Elmas’ın mesajı şöyle:

Türkiye Büyük Millet Meclisi; umutsuzluğun, yoklukların ve zorlukların hakim olduğu bir dönemde, 23 Nisan 1920’de açılmış ve geleceğimizi aydınlatan  günlerin habercisi olmuştur.

Türk Milleti, yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, tarihte benzerine az rastlanır bir direniş göstererek Kurtuluş Savaşı mucizesini gerçekleştirmiştir. Bu savaşta halkın temsilcilerinden oluşan Büyük Millet Meclisi; aldığı kararlarla, bütünlüğün korunması ve tam bağımsızlığın kazanılması amacıyla verilen çabalara yön vermiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, hem ulus egemenliğinin ve demokrasinin yaşam kaynağı, hem de temel kurumudur.  Bu kurum, ulusal egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle yönetime katıldıkları, üstün nitelikli bir yönetim biçimi olan Cumhuriyeti ulusumuza armağan eden kurumdur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’yi, ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan ederek, hem ulusun geleceği olan çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni, hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır.

Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS

Rektör


525 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.