Rektör Elmas’ın 2016-2017 Akademik Yılı Mesajı

Rektör Elmas’ın 2016-2017 Akademik Yılı Mesajı
17.09.2016
674
A+
A-

15 Temmuz Sonrası Yeni Türkiye ve Sakarya Üniversitesi

2016-2017 eğitim öğretim yılına her zamankinden farklı duygularla giriyoruz. 15 Temmuzda haince kalkışılan darbe girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kahraman halkımız ve güvenlik güçlerimizin her türlü takdirin üzerinde olan direnişi ile atlatarak yepyeni bir 16 Temmuz sabahına uyandık. Bu tablo, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hepimizin vatanımıza ve milletimize karşı olan sorumluluklarını artırdı. Bizler, krizleri “fırsat”a çeviren değil, her şerde bir “hayır” gören coğrafyanın evlatları olarak üzerinde oturduğumuz geleneği, farklılıkları bir kenara bırakarak oluşturacağımız ortak payda ve  insani değerlerle en üst noktaya taşımak zorundayız.

Geleceğimizin teminatı olan genç öğrenci kardeşlerim,

Üniversiteler, ülkemiz ve dünya sorunları ile ilgilenen, onlara çözüm arayan, özgür düşünen ve fikirlerini özgürce paylaşan bireyler yetiştiren, ideallere değer verilen ve onları gerçekleştirebilmeniz için ufkunuzun açıldığı,  sizleri yüksek becerilerle donatacak yerlerdir. Ülkemizin 2023 ve sonrasındaki hedeflerine ulaşması, üniversitelerimizin bu niteliklere sahip, çağımızın gerektirdiği bilgi yarışında en ön saflarda yer alan; üretken, çalışkan ve yenilikçi bireyler yetiştirmesiyle mümkün olacaktır. Üniversite olarak gayemiz hedefleri olan, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlerle bir arada çalışabilen, değişime ayak uydurabilecek ve liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmektir.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, kampüs içi ve kampüs dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını oldukça önemsiyoruz. Bizimle olduğunuz ve olacağınız süre boyunca bireysel gelişiminiz birçok bilim, sanat, spor ve kültür faaliyetleri ile de desteklenmiş ve desteklenmeye devam edilecektir. Her gün kampüsün birçok noktasında özellikle öğrenci kulüpleri aracılığıyla düzenlenen seminer, konser, tiyatro, sinema, söyleşi gibi çeşitli sosyal ve düşünsel faaliyetlere katılarak ilk günlerinizden itibaren çok yönlü olarak gelişebilmenizi arzu ediyoruz.

Değerli mesai arkadaşlarım,

Her biri birer cevher olan öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken bizlere çok büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimize daha çok vakit ayırmalı, dersler dışında analitik düşünen, eleştiriye açık, değerlerine bağlı, özgür ve demokrat bireyler yetiştirme konusunda daha çok gayret sarf etmeliyiz. Teknolojinin çok büyük bir hızla gelişim ve değişim gösterdiği günümüzde, statükocu düşünceden sıyrılmalı, yeniliklere açık olmalıyız. Dersleri birer amaç değil araç olarak görerek öğrencilerimizin ufkunu geliştirme konusunda katkı sağlamalıyız. Araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşan ve ulaştığı bilgiden yeni metotlar ve yaklaşımlar geliştirebilen öğrencilerin yetişmesinin bizlerin sorumluluğunda olduğu unutulmamalıdır. Bunun yanında, ülkemizin geleceğinin teminatı olan AR-GE faaliyetleri konusunda elimizi taşın altına koyarak milletimize nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim kaygısı taşımalı, bu yöndeki çabalarımız ve yaklaşımlarımızla öğrenci arkadaşlarımıza da örnek olmalıyız.

Üniversitemizin öğrenci merkezli, şeffaflık anlayışı çerçevesinde öğrencilerle her alanda iletişim kanallarını kullanarak kolay ve doğrudan ulaşabilir olmalıyız.

95 bine yaklaşan öğrenci ve 3500 çalışanı ile büyük bir aile haline gelen Üniversitemiz,  birlikte el ele verip daha çok çalışarak üreterek gayret göstererek işimizi daha iyi yaparak geleceğe daha güçlü, daha inançlı, daha azimli biçimde yürüyecektir.  Tüm çalışanlarımızdan ve paydaşlarımızdan  bu hedefler doğrultusunda destek olarak Sakarya Üniversitesini her alanda öncü konumunu devam ettirmesine  katkılarını bekliyorum.

2016-2017 Akademik Yılının Üniversitemize,  vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

En içten sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas

Rektör

 
674 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.