Rektör Elmas’tan KYK Öğrencilerine Ziyaret

Rektör Elmas’tan KYK Öğrencilerine Ziyaret
04.04.2014
623
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kampüs içinde bulunan KYK Serdivan Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Burada öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Elmas, öğrencilere kendi eğitim hayatı hakkında kısa bilgiler verdi. Prof. Dr. Elmas, İnşaat mühendisliğini neden tercih ettiğini ise şöyle anlattı: “Bizim zamanımızda diğer mühendislikler bilinmiyordu. Ya doktor ya da inşaat mühendisliğini tercih etmek zorundaydınız. Toplumda böyle bir algı vardı. Ama siz şanslısınız, çünkü böyle bir algı artık ortadan kalktı.”

Prof. Dr. Elmas, üniversite olarak amaçlarının, öğrencileri eğitim görülen bölümde uzmanlaştırmanın yanı sıra mezuniyetten sonra öğrencileri hayata karşı hazırlamak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin de teknoloji ile birlikte değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Elmas, “Onları anlamak zorundayız. Bu konuda hocalarımıza da bu şekilde yönlendirmeler yapıyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi’nde (SABİS) ders kayıtları sırasında aksaklık yaşandığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “SABİS Türkiye’de tek. Bütün Türkiye bizim sistemimizi kullanmak istiyor. SABİS’te ortaya çıkan ve çıkabilecek sorunları her geçen gün azaltıyoruz. Bu sayede Şubat ayındaki ders seçimi sırasında hiç bir sorun yaşamadık.”

“Yüksek yöneticilik gibi iş imkânları için ne yapılması gerekiyor” sorusu üzerine Prof. Dr. Elmas, “Eskiden ODTÜ veya Boğaziçi mezunu olmak gerekiyordu. Şimdi ise yöneticilik sıfatı taşımak, yabancı dil bilmek, liderlik, halkla ilişkiler gibi özellikler geçerli. Okuduğunuz üniversitenin adından çok size kazandırdığı nitelikler önemli” diye konuştu.

Prof. Dr. Elmas, Bilim Sanat ve Kültür Şenliği yapmayı düşündüklerini belirterek, bahar şenlikleri kapsamında konservatuvar öğrencilerinin ve sanatçıların yer aldığı bir şenlik düşündüklerini ifade etti. Prof. Dr. Elmas, şenliğin kâr amaçlı değil, eğlence amaçlı olmasını planladıklarını da ifade etti.

Öğrencilere bir konuda müjde de veren Prof. Dr. Elmas, “Katıldığınız kurslar, seminerler gibi eğitimleri belgelendirdiğiniz takdirde, onları ders olarak kabul edip AKTS’ye katacağız” dedi.

Toplantının ardından bilardo salonunun açılışını yapan Prof. Dr. Elmas, öğrencilerle bilardo oynadı ve çiğ köfte yedi.

04/04/2014 – ST
623 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.