Rektör Elmas’a Plaket

Rektör Elmas’a Plaket
31.10.2013
946
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Van Depreminde Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verildi.

217’nci Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne (YYÜ) giden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Van Depreminde Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verildi. Rektör Elmas’a plaketi YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından takdim edildi.

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nın 217.’si, YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 175 Üniversiteden temsilci ile yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’da katıldı.

Van Depreminden sonra büyük bir başarı örneği sergilendiğini ifade eden Bakan Avcı, “Sadece hükümet anlamında söylemiyorum. Van halkı, sivil toplum örgütü, herkes büyük bir sinerji içindeydi. Başka yerde yıllarca anlatılacak, filmleri çevrilecek bir hikaye burada yaşandı ve biz bunu sadece sıradan bir deprem sonrası toparlanma hareketi gibi konuşuyoruz. Ama böyle değil. Bunun hikayesinin yazılması lazım, filminin çekilmesi lazım. İki günden beri gittiğimiz yerlerde o günleri yaşayan öğretmenlerimizle konuştuğumuzda, biz bakanlık olarak bu fedakar öğretmenlerimize ne kadar ilgisiz kalmışız onu hissettim. Yaptıklarımız kadar yaptıklarımızı anlatmamız gerektiğine ehemmiyet verdik. Bütün eğitim camiamıza ve Van Milli Eğitim Müdürlüğü’ne deprem sonrası çalışmalarda canla başla evlerine gitmeyerek vatandaşlarımızın hizmetine koşan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çok sembolik bir toplantı; tarihi ve yeri itibariyle. Van’da böyle bir toplantının düzenlenmesi hikaye eksikliğini giderecek bir jest olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan plaket töreninden sonra ilk sunuma geçildi. Daha sonra yapılan ÜAK toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

31/10/2013 – YC


946 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.