Rektör Elmas’a ABD’den Ödül

Rektör Elmas’a ABD’den Ödül
03.06.2014
1.141
A+
A-

ABD’de bulunan Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Derneği (AECT – Association for Educational Communication and Technology – www.aect.org), Sakarya Üniversitesi’ni başarılı bularak Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a “En İyi Uluslararası Rektör” ödülü verdi.

AECT tarafından Sakarya Üniversitesi’ne gerçekleştirilen ziyaretler sırasında, üniversitemizde uygulanan Bologna Süreci (karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir yükseköğretim alanı oluşturmak hedefiyle ortaya çıkan eğitim süreci), SABİS (akademik ve idari süreçlerin kalitesini arttıran, birbiriyle bütünleşik modüllerden oluşan yönetim bilgi sistemi) ile kalite süreçlerindeki sürekliliği sağlamadaki başarılardan etkilendikleri ve bu nedenle de bu ödülü vermeye karar verdikleri öğrenildi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu kapsamda ödülü almak üzere 4-8 Kasım 2014 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin Jacksonville şehrinde yapılacak uluslararası toplantıya katılacak.

Eğitim Teknolojisi bilim dalında alanında uzman insanların ve akademisyenlerin üye olabildiği uluslararası bir kuruluş olan AECT, bu dalda tüm dünyada geçerliliği bulunan çalışmalar yapmaktadır. Eğitim Teknolojisi dalında; “Eğitim Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme (Educational Technology Research and Development)” ve “Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Araştırma El Kitabı (Handbook of Research for Educational Communications and Technology)” başta olmak üzere birçok akademik kitap ve hakemli dergi yayınlayan AECT, alanındaki uzmanlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi, nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi, geliştirmeyi ve alanındaki uygulamalara yön vermeyi amaçlamaktadır.

04/06/2014 – ST


1.141 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.