Rektör Elmas Yurtları Ziyaret Etti

Rektör Elmas Yurtları Ziyaret Etti
22.12.2015
670
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yurtların üniversiteler için büyük önem taşıdığını belirtti. Rektör Elmas, “Yurtların da üniversite eğitiminin bir parçası olduğuna inanıyoruz. Burada anne babaların, ebeveynlerin, herkesin çocukları bize emanettir. Sakarya Üniversitesi olarak bir misyonumuz da değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek. KYK yurtlarında gerçekleştirilen etkinliklere baktığımızda, öğrenciler için yapılan çalışmaların üniversitemizin misyonuna da uygun olması bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimizle buluşmalarımız devam edecek” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Prof. Dr. Muzaffer Elmas Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı erkek ve kız yurtlarını ziyaret etti.

Sakarya Kız Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenen liderlik konulu kariyer sohbetlerinin konuğu olan Rektör Elmas, öğrencilere kariyer, liderin özellikleri, liderlik deneyimleri ve Sakarya Üniversitesi’nin son dönem başarılarından bahsetti.

Mevcut sistemde yönetici başarılı olmak istiyorsa risk almak zorunda

Dünyada sonuç odaklı yönetim anlayışının önemli olduğunu söyleyen Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak iki yıl önce Türkiye’de ki en üst düzey kalite ödülü olan Mükemmellikte Süreklilik ödülü aldık, bu yıl Avrupa Kalite ödülü aldık. Bunun anlamı üniversitemizde tüm yönetim mekanizmalarının dünya standartlarına uygun bir mantıkla yönetiliyor. Bu yönetim mantığının özü şu, sizin hizmet verdiğiniz kişilere değer katmak, herkesi bir hedef etrafında yönetmek ve sonuç odaklılık” dedi.

Türkiye’deki şuan olan mevcut sistem yöneticiler için ayak bağı olduğunu vurgulayan Rektör Elmas, “Türkiye’de bir yönetici eğer başarılı olmak istiyorsa risk almak zorunda. Böyle bir sistemle kamu kurumları, üniversiteler, hatta ülke bir şey kazanamaz ve başaramaz. Ülkemiz zaten şuan bir patinaj halinde.  Türkiye kendine 2023 hedefleri koydu bunu başarabilmesi için bir sistem değişikliği şart” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizi değişimi dönüşüme açık yetiştiriyoruz

Rektör Elmas, “Dünyada yapılan araştırmalara baktığımızda görüyoruz ki şuan var olan 500 yeni iş dalı on yıl önce yokmuş. Şuan var olan tanımlı işlerinde yarısı 10 yıl sonra olmayacak, bir bu kadarda yeni iş alanları ortaya çıkacak. Buradan yola çıkarak bizde öğrencilerimizi bu değişime açık ve ayak uyduracak şekilde yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Üniversitelerin şuan yapması gereken öğrenciye bulunduğu bölümün kalıplaşmış bilgilerle değil, değişime açık bir şeklide yetiştirilmeli” diye konuştu.

Programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Elmas’a, Arif Özsoy KYK Yurdu öğrencilerinin yaptığı tabloyu hazırladı.

22/12/2015 – MA
670 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.