Rektör Elmas ‘Yüksek Öğretimde Kalite Konferansı’na Katılacak

Rektör Elmas ‘Yüksek Öğretimde Kalite Konferansı’na Katılacak
23.03.2012
604
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Yüksek Öğretimde Kalite Konferansı’na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.

22 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında ABD’de bulunacak olan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, burada çeşitli üniversitelerle ortak işbirliği konusunda görüşmeler yapacak, ‘Yüksek Öğretimde Kalite Konferansı’na konferansa katılacak.

Rektör Elmas, ilk olarak 26 Mart Pazartesi günü Ohio Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Roderick J. Mcdavis ve Rektör Yardımcıları Dr. Joseph Shileds ve Dr. Kent J. Smith ile iki üniversite arasında ortak işbirliği konusunda bir görüşme yapacak.

27 Mart Salı günü Chicago’ya gidecek olan Elmas, burada Chicago Governor State Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Elaine P. Malimon ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Terry Allison, Prof. Dr. Gebeyehu Ejigu, Prof. Dr. Joan Vaughan, Prof. Dr. Alexis Kennedy ile ortak işbirliği geliştirme konularında bir görüşme yapacak.

Rektör Elmas, aynı gün Amerikan Üniversiteleri Kurulu (The American Association of Colleges and Universities – AAC&U) Başkanı Carol Geary Schneider ile görüşecek. Elmas, 2 yıllık ve 4 yıllık eğitim veren üniversitelerden oluşan 1250’den fazla üyesi bulunan Türkiye’deki YÖK benzeri bir yapıya sahip AAC&U ile Yüksek Öğretimde Yeterlilikler konusunu ele alacak.

28 – 30 Mart tarihleri arasında Chicago’da düzenlenen, ‘Akreditasyon kriterlerinin yenilenmesi ve değiştirilmesi ile akreditasyonlar için yeni standartların ortaya konması temalı ‘Yüksek Öğretimde Kalite’ Konferansı’na katılacak olan Rektör Prof. Dr. Elmas, burada yüksek öğretimde yeterlilikler ile ilgili bir sunum yapacak.

Rektör Elmas, 1 Nisan Pazar günü yurda dönecek.

22/03/2012 – Haber Merkezi

 

 
604 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.