Rektör Elmas, TRT Haber’e Konuştu

Rektör Elmas, TRT Haber’e Konuştu
23.11.2011
607
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TRT Haber’in canlı yayınına konuk oldu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte, TRT Haber Kanalına canlı yayın konuğu oldu. 13.00 haberleri kuşağı programında yöneltilen sorulara cevap veren Rektör Prof. Dr. Elmas, öğrencilerin hasarlı binalarda oturmaması için SAÜ’nün yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Depremden Uzaklaştıkça Duyarlılık Azalıyor

1999 yılında meydana gelen depremden sonra üniversite olarak sürekli uyarılar yapıldığını belirten Prof. Dr. Elmas, “Sakarya önemli bir deprem bölgesi kuşağı içinde ve deprem periyodu 25-30 yıl. Bu nedenle, çoğu illerden daha duyarlı olmamız gerekiyor. Gerek halkımızın gerekse öğrencilerimizin bu konudaki duyarlılığı ne yazık ki depremden uzaklaştıkça yani yeni tehlike yaklaştıkça duyarlılık da ters oranda azalıyor” dedi.

Bu azalan duyarlılığı gündemde tutmak için çeşitli uyarılarda bulunulduğunu hatırlatan Rektör Elmas, “Biz hem halkımızı uyarıyoruz hem de öğrencilerimize kayıt sırasında özel broşürler dağıtıyoruz. Bina hasar durumu listesini veriyoruz. Neticede biz bu kısa günler, seneler içinde olması muhtemel depremlerde, Bu depremleri, Sakarya’nın hasarsız ve sorunsuz atlatması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Hayalet Evler

Sakarya’daki hayalet evler konusu üzerine açıklamalarda bulunan Rektör Elmas, “Duyarlılığı arttırmak için bomba evler, hayalet evler gibi ifade kullanıyoruz. Bu, işin önemini biraz da anlatmaya yönelik” dedi. Yönetmeliğe uygun olmayan ve deprem sonrası hasar olan evlerde oturmanın büyük bir sorun olduğunu belirten Rektör Elmas, “Bu duyarlılığa kulak veren öğrencilerimizi kutluyoruz” diye konuştu.

Orta Hasarlıların Durumu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise orta hasarlı binalarla ilgili sorulara cevap verdi. Orta hasarlı binalarla ilgili hükümetlerin verdiği sürenin 2010 yılının başında dolduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Daha önce de ifade etmiştim. Bu orta hasarlı binaların onarılması için süreler tanındı. Bu binalar aslında tamamen kullanılamayacak binalar değil. Bir takım iyileştirmeler sonrasında kullanılabilecek binalar. Hükümetler bu binaların güçlendirilmesi için süre tanıdı. Bu süre de 2010 yılının başında sonra erdi. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin binanın yaklaşık 19 bini onarılmış. Sakarya’da bin civarında onarılmayan bina var. Bunların bir kısmının içerisinde insanlarımız yaşıyorlar. Dolayısıyla büyük tehlike arz eden binalar bunlar” dedi.

22/11/2011 – Yunus Cam

 
607 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.