Rektör Elmas TÖMER Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Rektör Elmas TÖMER Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
10.11.2015
652
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursuyla SAÜ’de öğrenim gören öğrencilerle akşam yemeğinde buluştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursuyla SAÜ Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) öğrenim gören öğrencilerle tanışma amacı ile düzenlenen akşam yemeği, 9 Kasım Pazartesi günü SAÜ Personel Yemekhanesi’nde gerçekleştirildi. Tanışma yemeği, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas başta olmak üzere Rektör Yardımcıları, Dekanlar, yöneticiler ve çok sayıda TÖMER öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya’nın öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda yabancı öğrencinin SAÜ’de öğrenim gördüğünü hatırlattı. Yabancı öğrencileri, ‘Misafir Öğrenci’ olarak nitelendirdiklerini belirten Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak gerek akademik gerekse de idari personel olarak misafir öğrencilerimize özel önem gösteriyoruz. Misafir öğrencilerimiz, kendi ülkelerine döndükleri zaman, ülkemizin gönüllü birer elçileri olacaktır. Misafirperverlik konusu toplum olarak bizim genetik kodlarımıza işlenmiştir. O bakımdan yabancı öğrencilerimize çok önem veriyoruz, onları burada gerçekten misafir gibi algılıyoruz. Misafir öğrencilerimize kattığımız her değer, yarın ülkemizin dış ülkelerde temsil edilmesinde büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmasının ardından, öğrenciler ile tek tek ilgilenen Rektör Prof. Dr. Elmas, misafir öğrenciler ile ilgili ellerinden gelen her türlü desteği sağladıklarını ve sağlamaya da devam edecekleri belirtti.

Tertip edilen akşam yemeğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren TÖMER öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a yoğun ilgi gösterisinde bulundu.

10.11.2015 – YC


652 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.