Rektör Elmas SABİS’i Tanıttı

Rektör Elmas SABİS’i Tanıttı
19.06.2013
756
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda SABİS’i anlattı.

Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 16 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na 173 üniversitenin rektör ve temsilcilerinden oluşan yaklaşık 340 akademisyen katıldı.

Toplantıda bir sunum yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi’ni (SABİS) tanıttı. SABİS’in akademik personel, idari personel ve öğrenciler ile misafir kullanıcıların yararlanabileceği üniversite yönetim platformu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, ‘SABİS karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir yükseköğretim alanı oluşturmak hedefiyle ortaya çıkan Bologna Süreci’ni destekleyen, akademik ve idari süreçlerin kalitesini arttıran, birbiriyle bütünleşik çalışan modüllerden oluşan bir yönetim bilgi sistemidir’ diye konuştu.

SABİS ile öğrencilerin ders seçmesinin, sınav sonuçlarını öğrenmesinin,  ders notlarına erişmesinin daha kolaylaştığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Elmas, ‘SABİS sayesinde kayıt döneminde yaşanılan birçok sorunu çözmüş durumdayız. Sistemin üniversitemizde uygulanmaya başlandığında itibaren, kayıt dönemlerinde yaşanan pek çok sıkıntıyı aştık” diye konuştu.

19/06/2013 – YC


756 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.