Rektör Elmas Kıbrıs’ta Seminer Verdi

Rektör Elmas Kıbrıs’ta Seminer Verdi
04.06.2012
624
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kıbrıs’ta seminer verdi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman ile birlikte, YÖDAK (Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu) ’ın davetlisi olarak gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Çevik Uraz Toplantı Salonu’nda 1 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen programa katılan Rektör Elmas ‘Sakarya Üniversitesi Kalite Güvence Sistemleri, AKTS Hesaplamaları ve Diploma Eki Hazırlanması’ konularında Kıbrıs üniversiteleri temsilcilerine bilgiler verdi.

Seminere, Kıbrıs yer alan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri, Lefke Avrupa Üniversitesi, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi temsilcileri temsilci katıldı.

Diploma Eki ve AKTS Uygulamaları ile Avrupa Kalite etiketi alan Sakarya Üniversitesi,  web üzerinde uygulamakta olduğu Kalite Güvence Sistemi ile bu uygulamalara yönelik ‘öğretim üyelerinin zamanının alınması ve gereksiz bürokratik iş yaratması’ eleştirilerini geride bıraktı. SAÜ, Yükseköğretim Yeterlilik Çerçevesi Tanımlayıcılarının program çıktılarına yansıtılması konusunda da Türkiye’de 4 pilot üniversiteden biri olarak seçilmişti.

04/06/2012 – Haber Merkezi


624 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.