Rektör Elmas Kaliteyi Anlattı

Rektör Elmas Kaliteyi Anlattı
07.01.2016
702
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kırıkkale Üniversitesi’nde “Üniversitelerde Kalite ve Akreditasyon” konulu bir konferans verdi.

Kırıkkale Üniversitesi Kalite Geliştirme ve Yönetim Birimi tarafından organize edilen konferansa Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri başta olmak üzere akademik ve idari personellerin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Her Alanda Yetkin Öğrenciler Yetiştirmemiz Lazım”

Kalite süreçlerinin, dünyadaki değişimi yönetme sistemi olduğunu ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, insanları en fazla yoran şeyin bir yerlerden sürekli bilgi, belge toplamak olduğunun ve bir süre sonra insanların bu işten sıkılmaya başladığı söyledi.

İnsanların aynı şeyi üç, dört kez yapmaya meyilli olmadığının altını çizen Rektör Elmas, Bugün yükseköğretimde en çok konuşulan şey yükseköğretimin mevcut revizyonlarla düzelecek halde olmadığı. Artık öğrenciler mezun olduktan sonra tek bir iş yapmak istemiyor, mezun olduğu bölümden memnun kalmayınca başka meslekleri yapmak istiyor. Bizim de tek bir meslek alanına öğrenci yetiştirmek yerine her alanda yetkin olabilecek öğrenciler yetiştirmemiz lazım. Günümüzde eğitimdeki temel felsefe, sanayi öncesi döneme gidiyor ama teknoloji de günümüzden öteye gidiyor. Mantalite eskiye doğru gidiyor ama bilgi ve teknoloji çağı tam tersi yönde gidiyor. Dolayısıyla biz bilgi ve teknoloji alanında yetkin öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Rektör Elmas, konuşmasının devamında Sakarya Üniversitesi’nde geliştirilen Kalite Yönetim Sistemleri’ni ve bu sistemin işleyişini hakkında bilgiler verdi.

Her düzeydeki kurumun kalitesini daha da artırmaya çalıştığını belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Kalite derken hem ulusal hem de uluslararası alanlarda rekabet edebilecek insan gücünü yetiştirmek akla geliyor. Biz Kırıkkale Üniversitesi olarak bu alanda önemli çalışmalar yaptık. Gerek teşvik gerekse kalite yönetimi alanında çalışmalarımız var ve bu çalışmalar devam edecek. Bugün sizleri iyi bir örnekle buluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Çünkü misafirimiz olan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın liderliğindeki Sakarya Üniversitesi önemli atılımlar yaptı. Kendisine bizi kırmayıp, tecrübelerini bizimle paylaşmak üzere geldiği için teşekkür ediyoruz.”

Konferansın ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından bir hediye takdim edildi.

07.01.2016 – YC
702 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.