Rektör Elmas Kaliteyi Anlattı

Rektör Elmas Kaliteyi Anlattı
25.08.2016
711
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nda sunum yaptı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nda Sakarya Üniversitesindeki uygulamalar, bilgi yönetim sistemi ve sürekli iyileşme çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurumu tarafından başlatılan kalite çalışmaları kapsamında yapılacak olan kurumsal değerlendirmeye Sakarya Üniversitesi ilk başvuran yükseköğretim kurumlarından birisi oldu.

Rektör Prof. Dr. Elmas, yaptığı “Sakarya Üniversitesi’nde Kalite Odaklı Yönetim” konulu sunumda Sakarya Üniversitesi’nin açık şeffaf yönetim modelini açıkladı. Sakarya Üniversitesi Bilgi Sisteminin (SABİS) ,birbirine entegre edilmiş pek çok farklı modülden oluşan yönetim bilgi sistemi olduğuna dikkat çeken Rektör Elmas, SABİS sayesinde bütün kalite göstergelerine anında ve kolaylıkla erişebildiklerini kaydederek yönetime çok büyük kolaylık sağladığını belirtti.

Dünyadaki akreditasyon kurumlarına büyük oranda uyumlu bir kalite ve akreditasyon modeli geliştirdiklerini aktaran Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin modelinin akreditasyon ve kalite yönetimi ana konularını içerdiğini, üniversitenin misyonu, stratejileri ile öğrenme sonuçlarının da bu modelin önemli noktalarını oluşturduğunu vurguladı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü konu ile ilgi yaptığı açıklamasında, Sakarya Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra kalite çalışmalarında da önemli bir kurum olduğunu ve Sakarya Üniversitesi olarak, başta YÖK olmak üzere, bu konuda yapılan çalışmaları her zaman desteklediklerini belirtti.

Sunum sonrasında gelen sorulara yönelik olarak, Kalite Kurulu üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunuldu.

25.08.2016 – YC
711 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.