Rektör Elmas Kalite Güvence Forumu’na Katıldı

Rektör Elmas Kalite Güvence Forumu’na Katıldı
22.11.2011
690
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Avrupa Kalite Güvence Forumu’na katıldı.

Anvers ve Artesis Üniversitelerinin ev sahipliği yaptığı forum 17-19 Kasım tarihleri arasında Belçika’nın Anvers şehrinde düzenlendi.

Bu yıl ‘Kalite ve Güven’ başlığıyla 6.sı düzenlenen forumda içte ve dışta kalite kontrolünün temeli ve etkisi, kalite kontrolünün nasıl daha iyi hizmet sunmak için kullanılacağı tartışıldı.

40’tan fazla ülkeden yaklaşık 400 yüksek öğretim ve kalite kontrol uzmanının katıldığı forumda kurum temsilcileri, uygulayıcılar, kalite ajansları, araştırmacılar, tecrübelerini ve fikirlerini paylaşma fırsatı buldular.

Forumda, kalite ajansları ve üniversitelerin yapmış oldukları çalışmalar ve karşılaştıkları sorunların ele alındığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Avrupa’da ve dünyadaki kalite çalışmalarına da destek veren ve onlarla birlikte ortak hareket eden kalite ajanslarının daha rahat uygulanabilecek, etkili bir kalite çalışmasının ancak yoğun bürokrasiden sıyrılarak mümkün olabileceği forumda görüşüldü. Biz de üniversite olarak yaptığımız çalışmalarda bu noktayı geçen sene fark etmiştik. Gerek kalite çalışmalarında gerek Bologna süreci çalışmalarında bürokrasiyi azaltarak üniversitemizin hedeflerini, yapacaklarını kısa ve toplayıcı başlıklarla inceledik. Forumda tartışılan hususların üniversitemizde başarıyla uygulanmış olduğunu görmek bizi sevindirdi.” dedi.

Üniversitelerdeki kalite çalışmalarının ancak bunu ölçümleyen kalite ajanslarının kurulmasıyla anlam kazanabileceğini vurgulayan Elmas,  “Ajanslar olmadan yapılan işlerin fazla önemi olmadığı ve gelişemediğini gördük. Bu konuda ülke olarak geç kaldığımızı düşünüyorum.” dedi.

Elmas, forumdan elde edilen sonuçların Sakarya Üniversitesi’nde kullanılacağını belirterek “Buradan elde ettiğimiz sonuçları, üniversitemizde yürütülmekte olan kalite çalışmalarında kullanacağız, bu konudaki çalışmaları daha da hızlandıracağız.” dedi.

21/11/2011 – Haber Merkezi

 
690 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.