İslam Ekonomisi ve Finansı Desteklenmeli

İslam Ekonomisi ve Finansı Desteklenmeli
17.07.2017
803
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) ortaklığıyla düzenlenen “Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi” İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katıldığı kongre, 15 Temmuz’un yıldönümüne denk gelmesi dolayısıyla öncelikle 15 Temmuz şehit ve gazilerinin anılması ve Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Merkez Bankası (MB), Katılım Bankalarının üst düzey yöneticilerinin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden akademisyenlerin katıldığı kongrenin açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘İslam Ekonomisi ve Finansı’ alanında bilgi birikimini artırmanın önemine dikkat çekti.

İslam ekonomisi ve finansı hakkında yapılan çalışmaların yürütülmesi ve başarıya ulaşmasının Sakarya Üniversitesi için önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, üniversite olarak bu alandaki çalışmaları desteklediklerini belirtti. Kongrenin üç üniversitenin işbirliğiyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Rektör Elmas, bu alandaki çalışmalarda işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

15-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen kongre, çeşitli ülkelerden katılımcılara ev sahipliği yaptı.

17-07-2017 / ST


803 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.