Rektör Elmas ENQA Toplantısına Katıldı

Rektör Elmas ENQA Toplantısına Katıldı
13.02.2012
735
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’nün dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini, iç kalite güvencesi  dâhil bütün süreçleri başarıyla yürüttüğünü söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretimde Avrupa Kalite Güvence Birliği (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) tarafından 9-10 Şubat tarihleri arasında Dublin’de düzenlenen “Kalite Güvencesi ve Yeterlilikler Çerçevesi” konulu toplantıya katıldı.

Rektör Elmas toplantıda, üniversitelerde mezunlara kazandırılması gereken bilgi, beceri yetkinliklerin belirlenmesi, kazandırılması, ölçme ve değerlendirme yöntemleri ve bunların kalite süreçleriyle ilişkilerinin ele alındığını söyledi. Elmas şöyle konuştu:

“Toplantı ve tartışmalarda üniversitelerde,   mezunlara kazandırılması gereken bilgi beceri yetkinliklerin belirlenme, kazandırılma, ölçme ve değerlendirme yöntemleri  ve bunların kalite süreçleriyle ilişkileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin alanlarıyla ilgili bilgilerin yanında İletişim becerisi, öğrenmeyi öğrenme,  grup çalışma becerisi, liderlik, bilişim ve yabacı dil, eleştirel  ve yaratıcı düşünme, girişimcilik, disiplinlerarası  çalışma becerileri gibi kazanımlara sahip olması artık çok önem kazanmıştır. Bu nedenle ders planlarının, mekânların, bilişim altyapısının, öğretim elemanı yaklaşımının, ders aktiviteleri ve değerlendirme şekillerinin belirlenerek iç ve dış kalite süreçlerinin başlatılması gerekmektedir.  Kalite süreçlerinde ilk adım üniversitelerin kendilerini tanımaları ve şeffaf hale gelmeleridir.”

Sakarya Üniversitesi’nin eğitim-öğretimde dünyadaki gelişmeleri yakında izlediğini vurgulayan Elmas “Sakarya Üniversitesi,  bu gelişmeleri yakından izlemektedir. Üniversitemiz de, bu alanda önemli adımlar atmakta, iç kalite güvencesi  dâhil bütün süreçler yürütülmektedir. Ülkemizde ise bu konularda yasal düzenlemeler yapılmış olup, dış değerlendirme yapacak birim ise kurulma aşamasındadır. “ diye konuştu.

Yükseköğretim kalite güvencesi konusunda Bologna Süreci’nin danışman üyesi olan ENQA’ya 24 ülkeden 37 kalite ajansının tam üyeliği ve 10 ajansın aday üyeliği bulunuyor. ENQA, üye ülkelerdeki kalite güvencesi çalışmalarının eşgüdümünden sorumludur.

13/02/2012 – Haber Merkezi

 
735 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.