Rektör Elmas, ENQA Toplantısına Katılacak

08.02.2012

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kalite çalışmaları çerçevesinde toplantıya katılmak üzere İrlanda’ya gitti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretimde Avrupa Kalite Güvence Birliği (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) tarafından 9-10 Şubat tarihleri arasında Dublin’de düzenlenen “Kalite Güvencesi ve Yeterlilikler Çerçevesi” konulu toplantıya katılmak üzere İrlanda’ya gitti.

Bologna Süreci kapsamında üniversitelerde yapılmış olan iyi uygulamaların paylaşılacağı toplantıya ENQA üyeleri ve bağlı kuruluşları, eğitim ve yüksek öğretim kurumları katılacak. Sakarya Üniversitesi de toplantıda eğitim-öğretimde kalite güvencesi konusunda yaptığı çalışmaları paylaşacak.

Yükseköğretim kalite güvencesi konusunda Bologna Süreci’nin danışman üyesi olan ENQA’ya 24 ülkeden 37 kalite ajansının tam üyeliği ve 10 ajansın aday üyeliği bulunuyor. ENQA, üye ülkelerdeki kalite güvencesi çalışmalarının eşgüdümünden sorumludur.

08/02/2012 – Haber Merkezi