Rektör Elmas Düşünce ve Dayanışma Platformu Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Rektör Elmas Düşünce ve Dayanışma Platformu Üyeleriyle Bir Araya Geldi
15.12.2017
1.684
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir ve platform üyeleri ile yemekte bir araya geldi.

SAÜ Personel Lokalinde düzenlenen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Ortadoğu Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen’in de katıldığı toplantıda platformdan birçok davetli de yer aldı.

Sakarya Üniversitesi’nin gelecek vizyonu konuşulduğu toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Elmas, SAÜ’nün eğitim ve öğretime önem veren bir kurum olduğunu, üniversite olarak dünyada eğitim ve öğretimin mantalitesi konusunda konuşulan her türlü gelişmeyi dikkate aldıklarını ifade etti.

Dış değerlendirmeci kuruluşlar tarafından sürekli değerlendirmeye tabi tutulduklarını dile getiren Elmas, “En çok bölümleri değerlendirilen bir üniversiteyiz” dedi. Eğitim anlayışlarının kalıplaşmış insanlar yetiştirmek yerine dünyayı tanıyan ve bilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, yeni gelişmeleri daha çok takip edebilecek esnek insanlar yetiştirmek olduğunu aktaran Elmas, “Bu dünyanın da hedefi. Bilişim sektöründeki gelişmeler sanayi ve ekonomi dâhil her şeyi etkiliyor. Bu gelişmelerle başa çıkabilecek kişiler yetiştirmek gerekiyor. Üniversiteler de bunun öncüsü olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesinde araştırma konusunda da önemli bir zemin oluştuğunu belirten Rektör Elmas, “Sakarya Teknokent sıralamalarda 3 yılda 11’inciliğe yükseldi. Teknik alanda tüm donanımlarımız sağlandı. Dolayısıyla burada Türkiye’de ses getirecek buluşları yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuşmasının ardından platform üyelerinin sorularını yanıtladı.

15-12-2017 / ST
1.684 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.