Ralli Pilotu Burcu Çetinkaya Öğrencilerle Buluştu

Ralli Pilotu Burcu Çetinkaya Öğrencilerle Buluştu
10.11.2017
1.416
A+
A-

Şampiyon rallici Burcu Çetinkaya Bucak, “Burcu Çetinkaya Bucak Gözünden Kadın ve Ralli” isimli etkinlikte Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileriyle biraraya geldi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde SAÜ Genç KADEM Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Burcu Çetinkaya Bucak, merak edilen soruları cevapladı.

Hayalim hep rallici olmaktı

Babasının mesleği gereği genç yaştan itibaren otomobillerle hep iç içe yaşadığını belirten Çetinkaya, “1993 yılında ralli izlemeye gitmiştim. O zamandan beri hayalimde hep rallici olmak vardı. Eğitimimi bitirdikten sonra da ilk fırsatta yarışmaya karar verdim. 2005 yılında Volkswagen Polo Cup’taki yarışla bu dünyaya adımımı attım. Daha sonra da ralliye başladım” dedi.

Ralliye başlamam geç oldu

Yarış arabasına ilk kez 24 yaşında bindiğini ifade eden Çetinkaya, “Hep bir yarış vardı hayatımda. Ama maalesef ralliye başlamam çok geç oldu. Çünkü belli bir maddi birikim gerekiyor. Yani belli bir bütçeyi gözden çıkarmadan motor sporlarına başlamak hemen hemen imkânsızdır. 2005 yılına kadar yarış otomobilinin ancak yanına yaklaşabildim, dışarıdan seyrettim” şeklinde konuştu.

Bu iş sevgiyle ilgili

Rallide kadın ve erkek arasında çok önemli bir farkın olmadığını belirten Çetinkaya, erkeklerin mekanikten kadınlara göre daha iyi anladığını, psikolojik yönden ise dezavantajının hiç olmadığını söyledi. Ralliye yanlızca sevildiği takdirde katlanabileceğini ifade eden Çetinkaya “Ralli görüldüğü kadar çok tehlikeli değil aslında. Tabi ki tehlike var ama çok korunaklı ve güvenli bir otomobil içindeyiz. O yüzden de dışarıdan göründüğü kadar korkunç değil. Ama tabi ki riskli anlar yaşadığınız oluyor. Bir de bu iş sevgiyle ilgili, ben bu sporu inanın çok sevdim. Sevmediğiniz zaman çekilecek dert değil. Fakat sevdiğiniz zaman o mücadeleler size çok güzel geliyor ” dedi.

Çetinkaya, Türkiye ‘de ralliye olan ilginin ne olduğu sorusuna “Geçmişte aslında çok yüksek seviyedeymiş. Gerçekten de geçmiş yarışlara bakıldığında insanlar birbirlerini iter vaziyette izlerlermiş. O zamanlar daha az masrafla yarışılabiliyormuş. İnsanlar kapılarının önündeki arabaları alıp birkaç düzenleme yapıp yarışa katılabiliyorlarmış. Fakat şimdi ralliye daha çok kurallar geldi daha çok sistematik oldu. Sponsor ve yüksek bütçe zorunlu hale geldi” şeklinde yanıt verdi.

Etkinliğin ardından şampiyon rallici Burcu Çetinkaya Bucak, SAÜ helikopter pistinde aracıyla drift gösterisi yaptı.

Gösteriye SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

10/11/2017 – GP

Burcu Cetinkaya

Burcu Cetinkaya

Burcu Cetinkaya

Burcu Cetinkaya

Burcu Cetinkaya Drift

Burcu Cetinkaya Drift

Burcu Cetinkaya Drift

Burcu Cetinkaya Drift

 
1.416 kez görüntülendi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.