Radikal (26.12.2012): Kınama için yarıştılar!

26.12.2012

ODTÜ’deki olayları kınama yarışı dün de tüm hızıyla devam etti. Bütün gün üniversite senatolarından adeta açıklama yağdı. ODTÜ olaylarının Göktürk2 uydusuna karşı yapıldığı savunulan açıklamalarda, hükümete tam destek verildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu, ” Bu menfur olayı esefle kınıyoruz. Ülkenin bütün şehirlerini üniversitelerle donatması ve yükseköğretime rekor düzeyde kaynak aktarması dolayısıyla başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 61. Cumhuri yet hükümetinin bütün üyelerine teşekkür ediyoruz ” açıklamasını yaptı. Dün kınama açıklaması yayımlayan üniversiteler şöyle: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, Muş Alparslan Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Necmettin Er bakan Üniversitesi de yine Başbakan’a tam destek verirken, ODTÜ’deki olayların Göktürk2 uydusuna karşı yapıldığını iddia etti. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversiteleri, Mardin Artuklu Üniversitesi. Uşak Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversi CHP: Akademi iktidara karşı şüphe duymalı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylar ve ardından bazı üniversite yönetimlerinin yayımladığı ortak bildiriyi değerlendirdi. Tanrıkulu, akademinin temel kaidelerinden birinin iktidara ve mutlak güce karşı şüphecilik olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, ” Üniversiteler iktidar emrinde kurumlar değildir ” dedi.

Radikal – 26.12.2012