Proje Yönetiminde İletişim Çok Önemli

Proje Yönetiminde İletişim Çok Önemli
12.12.2017
1.017
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu tarafından “Meslek ve Sanat Olarak Proje Yönetimi, Bilişim Bilimlerinde Başarı ve Sonuç” konulu seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan seminere İstanbul Kurumsal Gelişim Proje Yönetimi Danışmanı Savaş Şakar konuşmacı olarak katıldı.

İş hayatı sizi yönlendirir

Savaş Şakar, proje yönetimi alanına nasıl başladığını anlatarak, proje yönetiminin ne olduğu ve doğru olarak nasıl yapılması gerektiği konularında öğrencileri bilgilendirdi. Hayat şartlarının kendisini “olması gerektiği gibi” olarak tanımladığı proje yönetimine sevk ettiğini söyleyen Şakar, şöyle devam etti: “Olması gerektiği gibi proje yönetimi ne demektir? Projeye çıraklıktan başlarsınız. Sonra kalfalık, ustalık, uzmanlığa doğru gidilen klasik evrensel bir yolu izlersiniz. Türkiye’de proje yöneticilerinin yüzde 90’ı kazara proje yöneticisi olmuşlardır. Bunun anlamı şu; bir branşta eğitiminizi tamamlayıp işe başlarsınız. Sizi muhasebeye, pazarlamaya herhangi bir departmana alırlar. Size bahsettikleri görev tanımlarına göre o departmanda o işi yapacağınızı düşünürsünüz. Ama ilerde o şirkette bir proje ortaya çıkar. O projeyi yönetmek için bazen en nitelikli adamı seçerler ve projeyi yönetmesini isterler. O kişi birden kendini proje yöneticisi olarak bulur. İş hayatı size baskı kurar, istediğinizi yapmanıza izin vermez.”

Proje masa başında olmaz

Proje yönetimi eğitimlerinde iletişimi temel aldıklarını dile getiren Şakar, proje yöneten kişinin vaktinin neredeyse tamamını iletişim ile geçirdiğini kaydetti. Şakar, “Masa başında proje yönetilmez. Mizacınız proje yönetimine uygun değilse yapmayın. Girişken, konuşkan, iletişim kurmaya istekli değilseniz proje ekip üyesi olmanız daha iyi olur. Ama proje yönetecekseniz iletişim seviyenizin çok yüksek olması lazım. Başka türlü olmaz. Türkiye gibi yerler iletişimsel yönetilen yönetimlerle doludur. Başarılı olmanız için içerde hem yatayda hem dikeyde çok iyi iletişiminiz olmalı” dedi.

Seminer, Şakar’ın yer aldığı söyleşi ile devam etti.

12/12/2017 MEÖ


1.017 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.