Prof. Dr. Yasin Aktay SAÜ’de

Prof. Dr. Yasin Aktay SAÜ’de
13.05.2014
563
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün düzenlediği “İslam Dünyası’ndaki Kaosun Nedenleri ve Sonuçları” konulu panele katılan Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, İslam Dünyası’nın kendi dışındaki unsurlar tarafından parçalandığını, bugün ise yeniden toparlanma mücadelesi verdiğini belirtti.

Onur konuğu olarak davet edildiği etkinlik öncesi SAÜ Rektörlüğünü ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile bir süre görüşen Prof. Dr. Yasin Aktay, katıldığı panelde yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasının sıkıntılarını anlattı. İslam Dünyası’nın siyasal olarak ciddi bir parçalanmışlık yaşadığını hatırlatan Aktay,  sadece Osmanlı toprakları üzerinde 27 İslam ülkesi kurdurulduğunu hatırlattı.

Bağımsızlık sonrası İslam ülkelerinin hemen hepsinde, halkın iradesine karşı olan yönetici elitlerin egemen olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aktay, birçok İslam ülkesinde güçlü orduların düşmanlardan çok, yöneticileri halktan “korumak” için oluşturulduğunu ifade etti. Buna rağmen son yıllarda İslam coğrafyasında halk tabanlarında başlayan hareketlerin Türkiye’yi örnek aldıklarını ve demokrasi talep ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Aktay, Batı’nın ise İslam Dünyası için “yeteri kadar demokrasi” istediğini vurguladı.

13/05/2014 – EH
563 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.