Prof. Dr. Tahsin Engin’e TÜBA’dan Ödül

Prof. Dr. Tahsin Engin’e TÜBA’dan Ödül
09.06.2014
694
A+
A-

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) düzenlediği 2013 ile 2014 yılı ‘Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri’ni (TEÇEP) kazananlar belli oldu.

TEÇEP 2013 yılı uygulamasında Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında toplam 7 eser ‘Telif ve Çeviri Eser Ödülü’nü kazanırken, 12 esere ‘Kayda Değer Eser Ödülü’ verildi. 2013 ve 2014 yılı için ‘Telif Eser Ödülü’ 20 bin lira, ‘Kayda Değer Telif Eser Ödülü’ 7 bin lira, ‘Çeviri Eser Ödülü’ 12 bin 500 lira, ‘Kayda Değer Çeviri Eser Ödülü’ ise 4 bin lira olarak belirlenirken, kazanan eser sahiplerine ödülleri 23 Haziran’da Ankara’da düzenlenecek törenle sunulacak.

Prof. Dr. Engin’e ‘Çeviri Eser Ödülü’

SAÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sakarya Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, 2013’te “Mühendislik ve Temel Bilimler için Diferansiyel Denklemler” adıyla Türkçe’ye çevirdiği kitap ile TEÇEP’in Mühendislik Bilimleri kategorisinde “Çeviri Eser Ödülü” almaya layık görülen tek eser oldu. TEÇEP’ten 2008 yılında da “Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları” adlı çeviri kitap ile aynı ödülü alan Prof. Dr. Tahsin Engin’in renkli ve kuşe kâğıda basılan her iki çeviri eseri de, çok sayıda üniversitede ders kitabı olarak okutuluyor.

TEÇEP, Türk dilinde uluslararası standartlarda üniversite düzeyinde kitapların yazılmasını ya da yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel Türkçe kullanılarak çevrilmesini özendirmek amacıyla her yıl düzenleniyor.

09/06/2014 – EH

 

 
694 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.