Prof. Dr. Recai Coşkun’a Veda

Prof. Dr. Recai Coşkun’a Veda
14.05.2018
5.478
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recai Coşkun’a veda etkinliği düzenlendi.

SAÜ İşletme Fakültesi’nde görevli iken İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Recai Coşkun’a öğrencileri tarafından bir veda etkinliği düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ardıç, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Doç. Dr. Ali Taş, “Burası hayatımda önemli izler bıraktı. Burada sizden sizi dinleyerek, sizi okuyarak ve sizi gözlemleyerek o kadar çok şey öğrendim ki bu öğrendiklerimin her biri beni düşünmeye, sorgulamaya, anlamaya ve en önemlisi ise hayatı anlamlandırma niyeti ve çabasına sevk etti. Bilginin bir güç olduğunu ama bilginin doğası gereği saygı kazandırmadığını, saygınlığın bir kişilik meselesi olduğunu sizden sizi gözlemleyerek öğrendim. Bilgeliğin çok önemli bir erdem olduğunu, ancak bilge insanların krallardan ve kendini kral zannedenlerden asla bir şey istemediğini gözlemleyerek öğrendim. Son olarak, insanların yönetici olmalarının onların isteme ve arzu etme yeteneklerine bağlı olduklarını, ancak gerçek yönetici olmanın hak, adalet ve dürüstlük temelinde bir duruş meselesi olduğunu sizden sizi gözlemleyerek öğrendim” dedi.

Veda etkinliğinde kendisinde emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Coşkun, “20 yılı aşan hikâyeler oldu. Beraber işe başladığımız, beraber çalıştığımız arkadaşlar ve öğrenciler oldu. Birçok anı var. Ben Milli Eğitim bursu ile okumuştum ve bu bursu hak etmek için çalıştım. O da bizim memleketimizin payıydı. O payı da etrafımıza paylaştırmaya çalıştık. Hikâyenin özü budur” dedi.

Etkinlikte Prof. Dr. Coşkun’un öğrencileri tarafından hazırlanan video gösterimi gerçekleşti. Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Coşkun’a plaket ve hediye takdim edildi.

14.05.2018 – MA


5.478 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.