Elmas SAÜ’ye Veda Etti

Elmas SAÜ’ye Veda Etti
12.04.2018
2.281
A+
A-

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevine seçilmesi ile Sakarya Üniversitesi Rektörlük görevini bırakan Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a veda programı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde 12 Nisan Perşembe günü düzenlenen programa, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, SAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldı.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın anısına hazırlanan kısa film gösterisi ile başlayan program, Rektörlük görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’ın açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile dostluklarının üniversitenin ilk kurulduğu yıllara dayandığını ifade eden Prof. Dr. Yalçın, “Muzaffer Hocamız ile gerek rektörlük gerekse de rektör yardımcılığı döneminde uzun mesai süreçlerimiz oldu. Üniversitemizi bir adım ileriye taşımak için her daim elimizden gelenin fazlasını yaptık. Muzaffer hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Üniversitemizde yürüttüğümüz kalite süreçlerinin tüm ülkeye yayılacağına inancım tam” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak yaptığı açılış konuşmasında Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Sakarya’ya geliş hikayesini anlattı. Prof. Dr. Elmas’ın Sakarya Üniversitesi’nde 28 Nisan 1980 tarihinde göreve başladığını belirten Prof. Dr. Kocabıçak, “Muzaffer Elmas dile kolay 38 yıldır burada görev yapıyor. İTÜ’de birlikte çalıştığı hocası Nevzat Kor sayesinde Sakarya’ya geliyor;   yıl Rektör Yardımcılığı 7 buçuk yıl rektörlük görevini yürütüyor. Göreve başladığımızda akademik sıralamamız 63 iken şuanda 20’nci sıralardayız” dedi.

Prof. Dr. Kocabıçak konuşmasını şu sözler ile sonlandırdı: “Sakarya ve Sakarya Üniversitesi için ortaya koyduğunuz çalışmalardan ve verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yapacağınız her başarılı işte Muzaffer Hoca olarak değil, Sakarya Üniversiteli Muzaffer Elmas olarak anılacaksınız. Bir Sakaryalı olarak ve tüm SAÜ’lüler gibi dualarımız ile arkanızdayız. Allah yolunuzu açık etsin.”

38 yıl önce üniversiteye gelerek farklı pozisyonlarda görev aldığını belirten Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversitemizde görev yapan tüm akademik ve idari personelimize sağladıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Paydaşlarımız ile çok ciddi çalışmalar yürüttük herkese tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Biz görev yaptığımız süre boyunca hep iyi düşündük. İyiliğin iyilik getireceğini düşünerek her zaman ilerlemeyi hedefledik. Pek çok zorlukla karşılaştık. 28 Şubat döneminde, rektörlük seçimlerinde çeşitli zorluklarla karşılaştık. Samimi olarak söylüyorum o dönemlerde gerçekten çok yoruldum. Bize atılan iftiralar beni çok yordu. Gerilimden faydalanan insanlar var ve biz üniversitemizde bu gerilim ortamını tamamen kaldırdık. Sükunet içerisinde kurum motivasyonunu korumaya çalıştık. Bireysel olarak karşılaştığımız zorlukları hiçbir zaman kurum içerisine yansıtmadık. Ailemin bu konudaki katkısını göz ardı edemem. Zorlu süreçlerde bana büyük motivasyon sağladı” dedi.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi : “Bu görevde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize buradan şükranlarımı iletiyorum. Bugün içimde hem bir burukluk hem de bir motivasyon var. İkisi de bir arada aslında. Bu benim için gurur verici. Buradan aldığımız motivasyon ve güç ile yeni görevimizde de güzel işler yapmaya çalışacağız. Sakarya Üniversitesi benim için her zaman güç ve motivasyon kaynağı olacaktır. Burada bulunan, bulunamayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin”

Birlikte çalıştıkları 8 aylık bir sürede Prof. Dr. Elmas’ı çevresine sürekli pozitif enerji verip daima olumlu düşünen bir akdemiysen olarak tanıdığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Hiç kimse makam ve mevkilerde kalıcı değildir. Önemli olan giderken hoş bir seda bırakmaktır. Faydalı olmak son derece önemlidir. Rektörümüzün 8 yıl Rektör yardımcılığı, 8 yıl da Rektörlük yaptığı bu üniversitede çok büyük emekleri var. Üniversitemizde ne kadar güzel işler, başarı varsa ekibiyle birlikte kazanmışlardır” dedi.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yeni görevde de başarılı olacağından hiç kuşkusu olmadığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Şimdi kaliteli bir göreve gidecek olan Rektörümüze yeni görevinde başarılar diliyorum. Rektörümüzün burada başardığı gibi Türkiye üniversitelerinde de kalite ve seviyeyi yükselteceğinden eminim. Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Program, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen mini konser ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Programın sonunda Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, SAÜ Öğretim Görevlisi Orhan Altuğ’un eseri Hz Ali’nin ‘Rütbelerin en üstünü ilim rütbesidir” adlı sözünün hat ile yazıldığı tablo hediye edildi.

12/04/2018 – YC


2.281 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.