Prof. Dr. Bostancı Türk-Arap İlişkileri Konferansı’na Katıldı

22.05.2017

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Kuveyt’te düzenlenen, Türk-Arap İlişkileri Konferansı’na katıldı.

Türkiye ve Kuveyt öncülüğünde düzenlenen konferansa 13 ülkeden akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. İki gün süren konferansta, Osmanlı belgelerinde Türk-Arap ilişkileri, Türk-Arap ilişkilerinin soğumasına yol açan etkenler, Türk-Arap ilişkilerinin geleceği gibi konular ele alındı.

Konferansın ikinci gününde “İslami İletişim Vasıtaları: Arapça” başlıklı çalışma atölyesine katılan Prof. Dr. Ahmet Bostancı “Türklerin ve Arapların İletişiminde Arapçanın Rolü” konulu bir sunum yaptı. Bostancı ayrıca konferansa değişik ülkelerden katılan akademisyenlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Sonunda ‘Türk-Arap Ortak Çalışma Platformu’nun da oluşturulduğu konferansın Türkiye ile Arap ülkelerin ilişkilerinin geliştirilmesine olumlu katkı yapması bekleniyor.

22/05/2017 –