Plovdiv Güzel Sanatlar Akademisi İşbirliği

Plovdiv Güzel Sanatlar Akademisi İşbirliği
19.11.2013
772
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Bulgaristan’ın Plodiv Dans, Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi birlikte ortak müzik ve dans gösterisi yapacak.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir ve Konservatuvar Sekreteri Yüce Taş,  Plovdiv Dans, Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi arasında ortaklaşa yapılması planlanan bazı bilimsel ve sanatsal etkinlikleri görüşmek ve bazı tespitlerde bulunmak amacıyla 10-13 Kasım 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plovdiv Dans, Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi’ni ziyaret ettiler.

Plovdiv Dans, Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi Rektörü Prof. Dr. Mihilcho Vasiley’in davetlisi olarak Plovdiv’e giden, SAÜ Devlet Konservatuvarı temsilcileri,  görüşmeler sonrasında 29 Mayıs 2014 tarihinde iki üniversitenin ortaklaşa yapacağı bir müzik ve dans gösterisi planlandı.

Plovdiv Başkonsolosu Şener Cebeci’yi makamında ziyaret eden heyet, Başkonsolosluğun da destekleyeceği, tarihi daha sonra belirlenecek olan bir kongre yapılması kararlaştırıldı. Kongrenin Sakarya ve Balkanlar’da farklı zamanlarda uluslararası bir etkinlik olarak gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Plovdiv Dans, Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi’nde, Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin yükseklisans ve doktora eğitimini almalarını kolaylaştıracak bir anlaşma teklifi sunuldu. Teklif Plovdiv Dans, Müzik ve Güzel Sanatlar Akademisi Senatosu’nda görüşülecek.

Bu konuların haricinde diğer sanatsal ve bilimsel çalışmaları da ortaklaşa yürütmek için görüşmelerde bulunuldu  ve iki kurumun birlikte çalışması imkanı hazırlandı.

19/11/2013 – YC
772 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.