Peyzaj ve Süs Bitkileri Konferansı

Peyzaj ve Süs Bitkileri Konferansı
09.12.2015
1.029
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda “Peyzaj ve Süs Bitkileri ‘Plant’ Konferansı” gerçekleşti.

SAÜ Sapanca MYO Seminer Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İTO 11’inci Meslek Komitesi Başkanı ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketinden Genel Müdür Yrd. İsmail Akyol ile Üretim ve Lojistik Müdürü Barış Şişman, süs bitkileri üreticisi Mustafa Bilgin, Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi H. Remzi Adıyaman katıldı.

Plant Peyzaj ve Süs Bitkileri Dergisi’nin desteğiyle düzenlenen, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, Sapanca Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğretim görevlileri Mine Çilli, Nurettin Kartal ve Recep Özkır’ın da katıldığı konferansa öğrenciler de ilgi gösterdi.

“Peyzaj ve Süs Bitkileri” konulu konferansta, süs bitkisi yetiştiriciliği ve peyzaj ile ilgili Sapanca’nın Sakarya ve Türkiye açısından önemine dikkat çekilerek, ekonomik ve ekolojik katkıları, istihdam imkanları ve öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında kendilerini hazırlamaları konusunda bilgiler verildi. Konferansta Sakarya’nın peyzaj ve süs bitkileri üretiminde yüzde 21 ile Türkiye’de ikinci sırada olduğu konusu üzerinde duruldu.

Sapanca Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ve Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, peyzaj ve süs bitkiciliği alanında altyapı imkânlarının hazırlanması, istihdam olanaklarının sağlanması ve eğitimin önemine vurgu yaparak, Sapanca’nın ve dolayısıyla ülke ekonomisinin güçlenmesinin öncelikleri olduğunu ifade etti.

09/12/2015 – SA


1.029 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.