Peygamberler Dinin En Temel Yaşayıcısıdır

Peygamberler Dinin En Temel Yaşayıcısıdır
03.12.2015
2.277
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından “Peygambere Olan İhtiyaç” konulu bir seminer düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Cami Külliyesi’nde gerçekleşen seminere İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Akçay konuşmacı olarak katıldı.

Katılımcılara peygamberlerin varlığı ve peygamberlere olan ihtiyaç konusunda bilgiler veren Prof. Dr. Akçay, “Peygamberler dinin kul olarak en temel yaşayıcısıdırlar. Peygamberlerin varlığını üç şekilde biliyoruz; akli, dini deliller ve sosyolojik tarihi delil olarak. O halde peygamberlerin varlığını inkar edemeyiz” şeklinde konuştu.

Yaratılıştan bahseden Akçay, “Allah Teâlâ her insanı özel olarak yaratmıştır. Daha özel yeteneklere sahip kullar yaratması aklen mümkündür. Allah’ın ilmi, iradesi ve kuvveti bunu mümkün hale getirir. Allahu Teâla yaratmanın her türlüsünü bilir” dedi.

Akçay, “Peygamberlere neden ihtiyaç vardır?” sorusuna, “İnsanların ibadetlerinde ve amellerinde yol gösterici, lider vasfı taşıyan bir kişinin olması gerekir” şeklinde cevap verdi. Akçay, “Kuran bize İslam’ı anlamak için yeter, o halde peygambere ve hadise gerek yoktur” düşüncesini savunan ve peygamberi reddedenlerle ilgili olarak Peygamberimizin hadislerinin ve sünnetinin gerekliliğini ayetlerle destekleyerek açıkladı.

Seminerin sonunda Prof. Dr. Mustafa Akçay, katılımcıların sorularını yanıtladı.

3/11/2015 – ŞD
2.277 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.