Payitaht Abdülhamid Dizisi Oyuncuları Öğrencilerle Buluştu

Payitaht Abdülhamid Dizisi Oyuncuları Öğrencilerle Buluştu
05.05.2017
1.056
A+
A-

TRT’de yayınlanan “Payitaht Abdülhamid” dizisi oyuncuları Sakarya Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde “TRT Akademi Söyleşileri” kapsamında düzenlenen etkinliğe Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Payitaht Abdülhamid dizisi senaristi Uğur Uzunok, yapımcısı Serdar Öğretici, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, oyuncular Bülent İnal, Özlem Conker, Gözde Kaya ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, eğitim, öğretim, kalite ve akreditasyon alanlarında dünyadaki bütün yenilikleri uygulayan bir üniversite olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Elmas, “Bu yeniliklere baktığımızda bizim geçmişimizde ve tarihimizde bunlara ait izler olduğunu düşünüyoruz, varsayıyoruz, fakat bilmiyoruz. Eğitim, araştırma, yönetim gibi alanlarda, tarihimizle ilgili bu tür bilgilerin bizlere ulaşması, bizlerin bundan sonraki atacağı adımlara da çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, yaptığı açılış konuşmasında TRT Akademi’nin kurulduğu günden itibaren akademi camiasıyla çok yakın bir ilişki içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, bu alanda dergi de yayımlamaya başladıklarını ifade etti. Bu derginin 5’inci sayısını önümüzdeki dönem yayınlayacaklarını kaydeden Durdu, İngilizce ve Türkçe olarak yayımlanan dergi konusunda İletişim fakültesi dekanlarıyla ve yayıncılıkla ilgili bölümlerin dekanlarıyla birkaç defa istişare toplantıları yaptıklarını, üniversiteler ile diyaloğu arttırdıklarını, TRT Akademi Söyleşileri adı altında her ay bir üniversitede özellikle medya mesleğini ilgilendiren konularda öğrencilerle söyleşiler yaptıklarını ve bunları daha yoğun bir şekilde devam ettirmeyi düşündüklerini anlattı.

Akademisyenlere arşivleri tamamen ücretsiz hale getirdiklerini aktaran Durdu, özellikle akademik camiaya ve öğrencilere staj, iş ve araştırma anlamında kapıları sonunda kadar açtıklarını söyledi. Durdu, göreve geldiklerinden itibaren özellikle televizyonculuk anlamında ve ticari anlamda da çok başarılı işlere imza attıklarını belirterek, “Bizim hemen hemen her gün ilk 30’un içerisinde programlarımız var. Bazı dizilerimiz başladığı günden beri hem de reyting rekorları kırarak zirveyi hiç bırakmadı. Onlardan birisi de Abdülhamid dizisi. Karşısında ciddi rakipleri olmasına rağmen oyuncularımızın performansı, senaryonun güzelliği onları birincilik kürsüsünden hiç indirmedi” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Bilgin moderatörlüğünde, “Payitaht Abdülhamid” dizisi senaristi Uğur Uzunok, yapımcısı Serdar Öğretici, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ile oyuncular Bülent İnal, Özlem Conker ve Gözde Kaya ile söyleşi gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, soru cevap bölümünün ardından dizi ekibine hediyelerini takdim etti.

05-05-2017 / ST
1.056 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.