Paniğe Yol Açacak Bir Durum Yok

Paniğe Yol Açacak Bir Durum Yok
08.01.2016
1.360
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karabay, domuz gribinin (H1N1) salgın boyutunda olmadığını, paniğe yol açacak bir durumun da yaşanmadığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karabay, AA muhabirine son günlerde yeniden gündeme gelen domuz gribi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Karabay açıklamasında, gribin virüs hastalığı olduğundan dolayı 1 metre yakınındaki kişilere rahatlıkla bulaşabileceğini söyledi. Karabay, su ve sabunla toplam 30 saniye güzel şekilde el yıkanır veya kolonyayla 15 saniye ovuşturulabilirse bu virüsün uzaklaştırılmasının mümkün olacağını dile getirdi.

Risk grubundaki kişilerin mutlaka grip aşısı olması gerektiğini ifade eden Karabay, şöyle konuştu:

“Bu yıl, geçen senekinden daha fazla grip görmedik. Halk arasında ‘domuz gribi oldum, ne yapacağım ben?’ kaygısı yersiz bir korku. Herkes grip olabilir. Türkiye’nin çeşitli illerinde ‘domuz gribi’ şüphesi adı altında birtakım ölümler yaşandı. Ancak H1N1 dediğimiz influenza virüsü salgın ve paniğe neden olacak boyutta değil. İnfluenza, bir kere başladıktan sonra yapılabilecek şeyler çok sınırlı ama korunmadaki en etkili yöntem, hala aşıdır.”


1.360 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.