Pamukkale Üniversitesi’ne 3+1 Transferi

Pamukkale Üniversitesi’ne 3+1 Transferi
04.05.2015
2.431
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu’ndan bir heyet, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret, PAÜ Honaz MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Soylu, Sekreter Mahmut Dal, Staj Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Akşit, PAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zekeriya Gümüş ve Bilgi İşlem Yazılım Teknolojileri Şube Müdürü Tevfik Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Ziyarette Honaz Meslek Yüksekokulu’na SAÜ’nü mesleki eğitimde nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı 3+1 sistemi ve uygulamada karşılaşılabilecek sorunlar hakkında bilgiler aktarıldı.

Öğrenci talepleri her geçen gün artıyor

Konuklara 3+1 Eğitim Modeli hakkında detaylı bilgiler aktaran Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi amacıyla uygulanan 3+1 Eğitim Modelinin SAÜ’deki tüm meslek yüksekokullarında başarıyla yürütüldüğünü kaydetti. Bu model sayesinde öğrencilerin yanısıra öğretim elemanlarının da işletmelerle buluşturulduğuna dikkat çeken Sarıbıyık, modelin öğrenci, öğretim elemanı, işletme ve toplum açısından önemli faydaları olduğunu ifade etti. Sarıbıyık,  kamu kurumları ve STK’lara bağlı kuruluşlar ile işbirliği içinde bulunduklarını ve 3+1 Eğitim Modeli sayesinde Sakarya genelinde 4 bine yakın firma ile irtibat halinde olduklarını açıkladı. İşletmelerce yapılan öğrenci taleplerinin her geçen gün arttığını belirten Sarıbıyık, böyle bir sinerji oluşumunun son derece memnun edici sonuçlara ulaştığını söyledi.

Honaz MYO ekibi yapılan toplantı sonrasında, SAÜ Hendek Meslek Yüksekokulu’nu ve Hendek Organize Sanayi Bölgesindeki bir firmayı da ziyaret ederek uygulamayı yerinde incelediler.

3+1 Eğitim Modeli yayılıyor

Üç dönemi okulda 1 dönemi de işletmelerde uygulamalı ders olarak düzenlenen 3+1 Eğitim Modeli müfredatı kapsamında gerçekleştirilen uygulamanın her kesimde karşılıklı olarak katma değere dönüştüğünü bizzat yerinde gören Pamukkale Üniversitesi konukları,  bu modelin tüm üniversiteler tarafından örnek alınması gerektiğini belirtti.

Honaz MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, yaptıkları ziyaretlerle birlikte 3+1 Eğitim modeli hakkında detaylı bilgiler edindiklerini ve en kısa zamanda kendi meslek yüksekokullarında da bu uygulamaya geçeceklerini açıkladı. Böyle bir uygulama ile eğitim öğretime değer kazandıran SAÜ yöneticilerini ve modelin mimarı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı tebrik eden Prof. Dr. Karadeniz, 3+1 Eğitim Modelinin Türkiye genelinde de yayılması gerektiğine inandıklarını vurguladı.
2.431 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.