Özgüven Özüne Dönmektir

Özgüven Özüne Dönmektir
03.11.2016
887
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik “Özgüven” isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi’nde yapılan etkinliğe Uzman Psikolog Ahu Alıcıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Alıcıoğlu, özgüven nedir, özgüven eksikliği nasıl giderilir, özgüven nasıl yükselir sorularına cevap verdi.

Özgüvenin kişinin kendi özelliklerinin ne ölçüde olumlu ya da olumsuz olduğu hakkındaki yorumu olduğunu söyleyen Alıcıoğlu, “Özgüven kişinin kendini her ölçüde değerlendirmesidir. Özgüven olmadan hiçbir şey olmaz. Bir insan ilk önce kendine güvenmeli bir özgüvene sahip olmalı. Özgüven eksikliğini aşmak için kendinizin olumlu yanlarını keşfedin. Dik bir duruşunuz olsun. Mükemmel olmaktan vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Uzm. Psikolog Alıcıoğlu özgüvenin yükselmesi gerektiğini belirterek “Özgüvenin yükselmesi için bir eylem gerekir. İkincisi niyetlenmeniz üçüncüsü bunun sorumluluğunu almaktır. Özgüven özüne dönmektir. Kendini sevmektir. Kendinizi sevin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

02/11/2016- HB


887 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.