Otoyol Projesi Anlatılacak

Otoyol Projesi Anlatılacak
18.12.2013
598
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) İş dünyası ile buluşmalar devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük otoyol projesi  Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin tasarımı ve inşası hakkında bilgilendirme sunusu yapmak üzere başmühendis Erdoğan Dedeoğlu 19 Aralık Perşembe günü saat 11.00’da Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salon 15.00’da bir sunum yapacak.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından organize edilen programda, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek projenin tasarımı, devam eden çalışmalar ve son durumu hakkında öğrencilere ve inşaat sektörü temsilcilerine bilgiler verilecek.

İstanbul – İzmir arasındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak 421 km uzunluğundaki otoyolun en önemli yapısı olan 2 bin 682 metre uzunluğundaki Körfez Köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam etmekte olup 25 bin ton ağırlığındaki kesonların yüzdürülerek denize indirilme işlemleri gerçekleştirildi.

Otoyolun, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 140 km. kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanmış, bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3,5-4 saate ineceği ve karşılığında yılda 870 milyon TL tasarruf sağlanacağı öngörülmüştür. Bu projenin tamamlanması ile İstanbul-Bursa ulaşımı 2,5-3 saatten bir saate düşecektir. Ulaşım alternatiflerine göre körfezi geçiş süreleri değerlendirildiğinde; Körfezi otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek 1 saat 20 dakika, Feribot ile geçiş 45~60 dakika iken; planlanan körfez geçişi (12 km) ile 6 dakikaya düşecek. Proje sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en ilgi çekici projelerinden birisidir. Körfez Projesi’nin tüm otoban bağlantıları tamamlandığında, 427 kilometrelik bir uzunluğa ulaşacak olması projenin bugüne kadar tek seferde tamamlanan en uzun yola sahip olması bakımından da oldukça ilgi çekiyor. Projenin, İstanbul-Bursa arası kısmının,   2015’in ortalarına kadar tamamen bitirilmesi bekleniyor.

18/12/2013 – HM


598 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.