ÖSYM Durum Analiz Toplantısı

ÖSYM Durum Analiz Toplantısı
24.12.2012
509
A+
A-

ÖSYM Durum Analiz Toplantısı, Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversitelerle bilgi paylaşımı ve görüş alışverişi amacıyla gerçekleştirilen Durum Analizi Toplantısı’ Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra bölge üniversitelerinin rektörleri ve ÖSYM Yöneticileri toplantıda hazır bulundu.

Durum Analizi Toplantıları’nın ÖSYM’nin kendisini anlatma ve paydaşlarıyla hem bilgi paylaşımı hem de geleceği oluşturma toplantıları olduğunu belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “Hepimizin takdir ettiği gibi ÖSYM, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren bir kurum ve üniversitelerimiz de en doğal paydaşımız” şeklinde konuştu.

2012 yılında 9 milyon 650 bin adayın ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girdiğini, bu sınavlarda 1 milyon 400 bin kişinin görev aldığını söyleyen Prof. Dr. Demir, “Bu görevlilerin büyük kısmı üniversite öğretim üyeleridir. Dolayısıyla bizler birlikte çalışama zorunluluğu olan kurumlarız. Bu nedenle bu toplantıları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu toplantılara devam edeceklerinin altını çizen Prof. Dr. Demir, bu toplantılarda 2010’dan 2012 yılına kadar ÖSYM’nin faaliyetlerini ve gelecek için nasıl bir yol izleneceğini katılımcılara paylaşacaklarını belirtti. Demir, “Sizlerin görüşleri doğrultusunda planlarımızı revize edeceğiz, Türkiye’ye yakışır bir sınav sistemine, Türkiye’ye yakışır bir ölçme değerlendirme sitemine kavuşması için çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda S. Şerifoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Orhan Şahin katıldı.

24/12/2012 – AB
509 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.