Osmanlı’yı Yıkan İsyan 31 Mart

Osmanlı’yı Yıkan İsyan 31 Mart
24.04.2015
867
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde “Osmanlı’yı Yıkan İsyan 31 Mart” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Nesl-i Ati Düşünce ve Gelişim Topluluğu, Üniversiteli Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu, Genç Aydınlar Öğrenci Topluluğu, Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu ve Sosyal Etkileşim Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “Osmanlı’yı Yıkan İsyan 31 Mart” isimli konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ’lü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Abdülhamit, devletin bütünlüğünü temsil ediyordu

Abdülhamid’in tahtan indirilmesi ile devletin bütünlüğünün bozulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sofuoğlu, padişahlığın Mithat Paşa’nın çatısı altına girdiğini söyledi. 31 Mart isyanının meydana gelmesinin çok manidar olduğunu belirten Prof. Dr. Sofuoğlu, “Abdülhamid çok talihsiz bir padişahtı. Abdülhamit devletin bütünlüğünü temsil ediyordu. Şeriat isteriz diyerek, Osmanlı’nın en dindar padişahlarından birini ortadan kaldırmaya çalıştılar. 1. Ordu’nun Abdülhamid’i tahtan indirmeyeceğini bilenler, 3. Ordu’ya isyanı bastırma ile görevlendirildi. 3. Ordu, Abdülhamid’i tahtan indirip öldürecekti” diye konuştu.

31 Mart olayında olduğu gibi memleketi içten ve dıştan bölmek isteyenlerin günümüzde de var olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sofuoğlu, “Her zaman olduğu gibi, günümüzde de içten ve dıştan bizi bölmek isteyenler var ancak bizler, hakikatten şaşmayacağız. Hiçbir zaman memleketi müdafaa etmekten uzak kalmayacağız” dedi.

Batının oyunu bozulur

Arap bölgelerinde sağlanacak olan istikrarın batılı devletlerin oyununu bozacağı vurgulayan Prof. Dr. Sofuoğlu, “Arap bölgelerinde bir istikrar sağlanırsa, burada ki devletler yüzünü Filistin’e döneceklerdir. Burada sağlanan istikrar hem İsrail’in hem de batılı devletlerin işlerini bozacaktır” diye konuştu.

Abdülhamid’in istikrarlı bir yapı sergilediği için tahtan indirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Sofuoğlu, “Abdülhamid bütün ulaşım ağını tamamladı. Hicaz’a kadar demiryolu döşetti. Osmanlı’ya muazzam bir istikrar sağladı” şeklinde konuştu.

24/04/2015 – YC
867 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.