OSB’lerden 3+1’e Destek

OSB’lerden 3+1’e Destek
28.05.2012
530
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin 3+1 Projesine organize sanayi bölgelerinden destek geldi.

Sanayi kuruluşlarının işgücü verimini arttırmak amacıyla başlatılan mesleki eğitimleri sanayilerde yapma çalışmalarına Organize Sanayi Bölgeleri de destek veriyor. Bir dönem boyunca tam zamanlı çalıştırılacak öğrencilerin sigortalarını ise Sakarya Üniversitesi karşılayacak.

Hızla gelişen sanayisiyle İstanbul ve Kocaeli sanayilerinin de tercih ettiği şehirler arasına giren Sakarya’da, nitelikli eleman sıkıntısı baş göstermeye başladı. Sanayicilerin şehir dışından iş taleplerini karşılamaya mecbur hale gelmesi ise sanayiciler için de sorun oluşturuyor. Sakarya Üniversitesi, mesleki eğitimde Türkiye’ye örnek olan uygulamalı eğitim projesiyle yaşanacak bu soruna önceden çözüm getirerek 3+1 projesini hayata geçirdi. Bu projeyle öğrenciler mezun olmak için alması gereken not ortalamasına yakın bir nota ulaşmaları halinde 2’inci sınıftan itibaren bir dönem ilgili işletmede tam zamanlı çalışarak eğitimini tamamlayacak.

Sakarya Üniversitesi’nin tüm meslek yüksekokullarında başlattığı projenin çalışmalarını yürüten Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya’da bulunan Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret etti. Mehmet Sarıbıyık, beraberindeki akademisyenlerle 1. OSB Müdürü Ahmet Çıbık’ı makamında ziyaret ettikten sonra, OSB’de bulunan bazı sanayi kuruluşlarının insan kaynakları ve ilgili alanlarından sorumlu gruba sunum da yaptı. Sunum sonrası talep edilen öğrencilerle ilgili formları da dolduran sorumlular, projeyle birlikte verimli iş gücünü yakalamayı hedeflediklerini söylediler. 2’inci OSB’de de incelemelerde bulunan Sarıbıyık ve akademisyenler, Bölge Müdürü Fikret Arslan’la bir araya geldiler. Arslan, sanayicilerin iş verimlerini arttırmaya yönelik bir çalışma yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirttikleri konuşmalarında, İstanbul ve Kocaeli sanayilerinin artık Sakarya’ya kaydığına bu nedenle Sakarya’nın fiziksel uygunluk kadar nitelikli eleman talebine de uygun hale gelmesinin önemine dikkat çekti.

Yer Talebi Çok Yetişmiş Eleman Yok

Organize Sanayi Bölgesi temaslarını 3.OSB’yle devam ettiren Doç.Dr. Sarıbıyık ve beraberindeki akademisyenler Bölge Müdürü İsmet Altunışık’la görüştüler. Altunışık, 3.OSB’nin hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, bölgenin liman, demiryolu ve çevre yollarıyla büyük yatırımcıları çekmeye başladığını vurguladı. Altunışık, sadece üretimi ve kar oranını değil, uygulamalı eğitimle, şehrin menfaatlerini de düşünen sanayicilerin olduğunu belirterek, “nitelikli yatırımcılar geliyor, nitelikli iş gücü ihtiyacı var, yer talebi çok, yetişmiş eleman yok” dedi.

28/05/2012 – ZÖ


530 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.