Örgütsel Davranış Kongresi

Örgütsel Davranış Kongresi
15.11.2013
1.087
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından “1’inci Örgütsel Davranış Kongresi” düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi’nin düzenlediği “1’inci Örgütsel Davranış Kongresi” Elmas Garden Inn Otel’de gerçekleştirildi. Bu yıl ilki düzenlenen kongrenin açılışına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız ve SAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rana Kutanis ile Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden davetli akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasında iki gün önce alınan Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nden söz eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, bu ödül için çok çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Elmas “Bu yıl bu kongrenin ilk yılı. Kongrenin ileriki yıllarda da devam etmesini istiyoruz. Bugün ilki olan kongrenin başarılı geçmesini diliyorum ve kongreye katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da konuşmasında Türkiye’nin son on yıldır büyük değişimler yaşadığını ve Sakarya’nın da bütün bu değişimlere ısrarla destek verdiğini belirtti. Başkan Toçoğlu, Örgütsel Davranış Kongresi’nin Sakarya’da etkili olacağına inandığını ve buna benzer çalıştay ve kongreleri her zaman destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız da kongrenin SAÜ Rektörlüğü’nün aktif desteğiyle yapıldığını kaydederek, “Rektörümüz Sayın Muzaffer Elmas bu çalışmada bize engel olmadı, aksine daha çok destek verdi. Manevi desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. SAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rana Kutanis, konuşmasında kongrenin önem arz eden ilk kongre olduğunu belirtti. Kongrenin gelecek yıllarda süreklilik arz etmesini dileyen Kutanis, TÜBİTAK’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen oturumda ‘Tükenmişlik’ konu başlığı altında bir sunum yapan Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Gökhan Bitmiş, iş yaşamında çalışanların yaşadığı sıkıntılardan söz ederek, psikolojik dayanıklılığın tükenmişliği doğrudan değil dolaylı bir şekilde etkilediğini söyledi.

İşyeri arkadaşlığı ile iş tükenmişliği ilişkisi üzerine yaptığı araştırmadan söz eden Hitit Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Aysun Kanbur da, araştırmanın sonucunda işyeri arkadaşlığının çalışanları genel tükenmişlik düzeylerini negatif yönde etkilediğinin ortaya çıktığını ifade etti.

15-11-2013 / ST – KS
1.087 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.