OKU-YORUM Sohbetleri Safahat Okumaları İle Kaldığı Yerden Devam Ediyor

OKU-YORUM Sohbetleri Safahat Okumaları İle Kaldığı Yerden Devam Ediyor
06.11.2015
856
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Oku-Yorum Sohbetleri’ 11 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Eğitim Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda, Çarşamba günleri öğleden sonra düzenlenen ve Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir başkanlığında bir kitabın farklı öğrenciler tarafından farklı yönleriyle değerlendirildiği bir etkinlik yapılacak.

Mustafa Kutlu’nun yeni eserlerinden olan ‘Vitrinde Olmak’ adlı deneme kitabının yorumlanması ile devam edecek olan, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir ve bölüm öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulacak.

Safahat Okumaları Konuşuldu

Farklı bölüm öğrencileri tarafından ilgi gören Oku-Yorum Sohbetleri bu yıl Safahat’ın ilk bölümü, Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir ve üçüncü sınıf öğrencileri Berru Zehra Cebeci ve Enes Saltık tarafından ele alındı. Öncesinde Berru Zehra Cebeci, ‘Durmayalım’ ve ‘Geçinme Belası’ adlı manzumeleri, Enes Saltık ise ‘İstibdâd’ ve ‘Köse İmam’  manzumeleri hakkında konuşmalar gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir ise yorumlarının yanı sıra “Dirvas” manzumesini üzerinde durdu. Katılanlara edebi zevkin yanı sıra döneme ait bilgilerin ve bugüne yansımalarının aktarılmasını amaçlayan bu konuşmalar, bir sonraki haftanın kitabının da merakla ve ilgiyle beklenmesini hedefliyor.

11 Kasım Çarşamba günü on ikincisi düzenlenecek olan “Oku-Yorum Sohbetleri”, Mustafa Kutlu’nun yeni eserlerinden olan “Vitrinde Olmak” adlı deneme kitabının yorumlanması ile devam edecek.

06/11/2015 – SA
856 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.