Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı
14.12.2011
756
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin düzenlediği programla geç de olsa “Öğretmenler Günü” günü kutlandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı,  tiyatro, şiir dinletisi, dövüş sanatları gösterileri sunuldu.

Her Meslek Sahibinin Terbiyecisi Öğretmenlerdir

Açılış konuşmasını yapan deneyimli eğitimci Nesim Yalvarıcı, öğretmenlik mesleğinin kutsallığının verdiği etkiyle her kelime ve cümlenin ağırlığını hissettiğini söylerken “Öğretmenleri fedakar olan milletler,  sağlam karakteri;  cesur,  üretken insanlardan oluşan toplumlar meydana getirir.  Zira her meslek erbabının terbiye edicisi öğretmenlerdir” dedi.

“Hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesine gireceğiz diye düşünmeyeceksiniz. İnsan olan her yerde her zaman problem olacaktır” diyen, Yalvarıcı,  öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu : “O problemlerin çözümü, siz öğretmenler olacaktır. Eğer çözüm için bir çare düşünmeseniz, problemin bir parçası olacaksınız. Sizlerin gayretleri gelecekteki nesillerin istikametini tayin edecektir. Bu hususta karar verme durumunda olacaksınız. İhtiyaçlarınız kurulu düzen içinde karşılanacaktır. Şayet karşılanma güçlüğü varsa, çaresizlik içinde düşünmeyin kendi çareniz kendiniz olun. Zira yapacağınız her iş ve her adım milletiniz için olacaktır. “

SAÜ Vakfı Başkanı Prof. Vahdettin Sevinç ise, ülkemizde öğretmenlik mesleğinin çok eski bir geçmişi olduğunu söylerken yine de daha çok yol almamız gerektiğini ifade etti.

Wushu Gösterisi

Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Dünya Şampiyonunu Kübra Akbulut ve Avrupa Şampiyonu Yasemin Akbulut kardeşler, kılıç gibi savaş aletlerinin de kullanıldığı ve bir Uzakdoğu dövüş sporu olan “Wushu Dövüş Sanatı” gösterisi sundular.  Jimnastik ve tekvando dövüş gösterilerinin de sunulduğu etkinlikte Fatih Akbulut simli BESYO öğrencisinin kafasıyla mermer kırması seyircilerden büyük alkış aldı.

Öğretmenlerin başlarından geçen trajikomik olaylar, öğretmenlik mesleğinin zorluklarını anlatan kısa tiyatro gösterileri sunan öğrenciler, görevleri başında şehit edilen öğretmenleri de unutmadı ve eğitim uğruna hayatlarını feda öğretmenlerin hayatlarından kısa bir kesit sunan tiyatro gösterisiyle, şehit öğretmenleri yeniden yad ettiler.

Plaketler Verildi

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, öğretmenlik mesleğine ve SAÜ’ye katkısı olanlara plaketler verildi. Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden ve aynı zamanda bir eğitimci olarak sayısız öğrenci yetiştiren Seydi Dinçtürk’ün plaketini kızı ve aynı zamanda SAÜ Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. H. Benan Dinçtürk Botofte alırken, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, BESYO öğretim üyeleri Doç. Dr. Çetin Yılmaz ve Doç. Dr. Ertuğrul Gelen de birer plaket aldı.

14/11/2011 – AB

 
756 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.