Öğrencilikten İtibaren Girişimci Olmak İsteyenler

Öğrencilikten İtibaren Girişimci Olmak İsteyenler
21.03.2018
873
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “Öğrencilikte Girişimcilik” adlı bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere ADAPPTO-Teknoloji Transfer Ofisi’nden Gökhan Yüce ve Çiğdem Kayar konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte konuşmacılar, girişimcilik konusunda öğrencilikten itibaren neler yapılabileceği ile ilgili bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Konuşmasının ilk kısmında Teknoloji Transfer Ofisini tanıtan Gökhan Yüce, devamında öğrencilik hayatından itibaren girişimciliğin bir kariyer olarak yapılandırılması için Adaptto olarak Sakarya Üniversitesi öğrencilerine ne tür destekler verildiği konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Seminerde bu kapsamda proje ve girişimcilik konularının neler olabileceği, bir girişimcilik faaliyeti için iş planının nasıl oluşturulacağı, bu planların nasıl yatırıma dönüştürülebileceği ve bu süreçte nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği ile ilgili önerilerde bulunuldu.

Çiğdem Kayar ise öğrencilik hayatı boyunca yararlanılabilecek TÜBİTAK desteklerini ve bu desteklerin nasıl kullanılabileceğini anlatarak, TÜBİTAK desteklerinden yararlanılması konusunda ADAPTTO olarak sürecin yönetilmesine nasıl yardımcı oldukları konusunda da örnekler verdi.

Seminerde, bu projeler gerçekleştirilirken Adoppto’nun sağlayacağı katkılar hakkında da öğrenciler bilgilendirildi.

Etkinliğin son bölümünde ise öğrencilerin soruları yanıtlandı. Seminerin sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

21-03-2018 / ST


873 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.