Öğrencilere İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

23.05.2014

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Endüstri Mühendisliği öğrencilerine yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitime konuşmacı olarak Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Arslankaya katıldı. Yrd. Doç.Dr. Arslankaya, iş kazalarına neden olan hataların yüzde 2’sinin mücbir nedenlerden, yüzde 4’ünün çalışanlardan, yüzde 94’ünün ise yönetimin yanlış verdiği kararlardan, makinelerin bakım onarımlarının yaptırılmaması gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, öğrencilere iş kazalarından örnekler içeren bazı fotoğraflar da gösteren Yrd. Doç.Dr. Arslankaya, “Tehlike bulunduğumuz ortamda her zaman var. Tehlikenin ortaya çıkma olasılığına ise risk diyoruz. İş sağlığı ve güvenliği dendiğinde aklımıza gelen tek şey çalışanlar. Ancak çalışılan ortam da zarar görürse, çalışanlar da mutlaka bundan zarar görecektir. Bu nedenle öncelikli olarak riski azaltmaya yönelik önlemlerin alınması gerekiyor ” diye konuştu.

23/05/2014 – ST