Öğrenciler Hayvan Çiftliği’ni Oynadı

Öğrenciler Hayvan Çiftliği’ni Oynadı
20.04.2018
2.123
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri, İngiliz yazar George Orwell’in en önemli kitaplarından Hayvan Çiftliği’ni sahneye uyarladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen tiyatro gösterisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tiyatro Topluluğu öğrencilerinin yaklaşık 9 aylık bir hazırlık süreci sonunda sahnelediği oyun, izleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

20 kişilik ekip tarafından sahnelenen oyun yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Hayvan Çiftliği’nin konusu nedir?

Hayvan Çiftliği, İngiliz yazar George Orwell’ın çağdaş klasikler arasına girmiş çok ünlü bir eseridir. 1940’lardaki “reel sos­yalizm”in eleştirisi olan bu roman, dünya edebiyatında yergi türünün başyapıtlarından biri olarak kabul edilir.

Hayvan Çiftliği’nin başkişileri hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Aralarında en akıllı olan domuzlar, kısa sürede önder bir takım oluşturur; ama devrimi de yine onlar yolundan saptırır. Ne yazık ki insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurulmuştur artık. George Orwell, bu romanında tarihsel bir gerçeği eleştirmektedir.

20-04-2018 / ST


2.123 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.