Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Yaşadı

Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Yaşadı
21.03.2016
1.191
A+
A-

Çanakkale Savaşı’nın 101’inci yılı, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi. Okul müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gümüş, okul yönetimi, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşen programda Çanakkale Şehitleri’nin aziz hatıraları önünde saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr. Fikrettin Yavuz,  Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, “Askerlerimiz bu tarih, bu millet, bu namus için canlarını feda ettiler. Çanakkale asla unutulmamalı.” dedi. Çanakkale Savaşı’nın uzun yıllar önemsenmediğine de dikkat çeken Yavuz, tarihin akışını değiştiren bu büyük zaferin son yıllarda tüm yurtta anılmasının, konuşulmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında, savaş esnasında yaşanan ilginç hatıralara da yer veren Yavuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından şu anıyı anlattı: “Bombasırtı Olayı ( 14 Mayıs 1915) çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına şehit düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz. Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve Cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise, Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngü ile çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, dünyanın hiç bir askerinde bulunmayan, tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

Programın devamında “Çanakkale Zaferi” adlı belgesel izlendikten sonra Yrd. Doç. Dr. Fikrettin Yavuz’a Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

21.03.2016 – SMYO


1.191 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.