Öğrenci Senatosundan Teröre Kınama

Öğrenci Senatosundan Teröre Kınama
19.02.2016
981
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Senatosu toplantısı gerçekleştirildi. Öğrencilerin talep ve önerilerinin ele alındığı toplantıda son günlerde yaşanan terör saldırıları da kınandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörlük Senato Salon’unda düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜDEK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Ahmet Özmen, Genel Sekreter Yardımcısı Hilmi Yanmaz ve öğrenci temsilcileri katıldı. Toplantıda son dönemde yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan terör saldırıları, öğretim üyelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin değerlendirme anketi, yatay geçiş, ÇAP-yandal, diploma yönergeleri, bahar dönemi derse yazılma konuları ele alındı.

Öğrenci merkezli sistem

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Elmas, “Sakarya Üniversitesi olarak öğrencilerimize etkinlik, yetkinlik kazandırma ve değer katma konusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaptığımız bu çalışmalar özünde öğrencileri aktif olmalarını sağlayarak hayata daha çabuk hazırlamak. Türkiye genelinde yapılan araştırmalara bakıldığı zaman Sakarya Üniversitesi mezunlarının kolay iş bulma sıralamasında üst sıralarda yer almasının en önemli sebebi yaptığımız öğrenci odaklı çalışmalar” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin sisteminin merkezinde öğrenciler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Elmas, düzenlediğimiz akademik genel kurullar ya da görüştüğümüz akademisyenlere söylediğimiz sadece ders anlatmaları değil öğrencilerin derse katılımlarını sağlaması, interaktif çalışmaların yapılması dedi.

Geçme notu 40

Ders geçme konusunda son zamanlarda çıkan yazıların öğrenciyi yanıltıcı yayınlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, “Sakarya Üniversitesi 2012 yılında aldığı senato kararı ve resmi gazetede yayınlanan yazıyla, dersten şartlı geçme notu 40’tır. Son dönemlerde sosyal medyada yapılan bir kampanya ile bu 50 olarak gösteriliyor. Yakın zamanda aldığımız bir karar yok, öğrencilerimiz bu tür yayınlara itibar etmemeli” şeklinde konuştu.

Cep telefonundan kayıt

SABİS ve derse yazılma konusunda bilgi veren Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, “SABİS’te öğrencilerimizin derse yazılma dönemlerinde yani yılda sadece altı gün sunuculara fazla yüklenmeden dolayı yavaşlamalar olabiliyor. Bu sorunu minimize etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl güz döneminde öğrencilerimiz ders kayıtlarını mobil telefonlarındaki SABİS uygulamasından da yapabilecek” diye konuştu.

Ulaşım olanakları arttırılmalı

Sakarya’da öğrencilerin ulaşım nedeniyle belirli bölgelerde yerleşimi tercih ettiğini dile getiren SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Selim Salman, “Öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği Serdivan gibi yerlerde ev kiraları çok yüksek. Bizim önerimiz Beşköprü gibi ev kiralarının daha ucuz olacağı yerlere ulaşım olanaklarının artması böylelikle öğrencilerin ev kiralamasının kolaylaşmasıdır” dedi.

Burada yabancı değiliz

Sakarya’ya eğitim amacıyla farklı ülkelerden gelen öğrencilerin burada yabancı değil misafir olduklarını söyleyen Somalili öğrenciler temsilcisi Abdulnar Hassan Dahir, “Biz, yurtdışından gelen öğrenciler, Sakarya ve Sakarya Üniversitesi’nde gerçekten misafirperver bir şeklide karşılanıyoruz. Dolayısıyla kendimizi burada yabancı değil, misafir hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Gine-Afrika öğrenci temsilcisi Braima Limpe Djamanca, yaz döneminden birçok Afrikalı yabancı öğrencinin yaz aylarında Türkiye’de kalarak ülkelerine dönmediklerini söyleyerek, bu sürede Sakarya’da işletmelerde yaz stajı yapmak istediklerini söyledi.

Engelli öğrenci temsilcisi Orhan Yılmaz, bazı fakülte binalarında engelli asansörlerinin eksik olduğunu söyleyerek, engelli öğrencilerin bu bölgelerde sorun yaşadığını dile getirdi.

Engelliler için tüm kolaylıklar sağlanacak

Öğrenci talep ve isteklerine cevap veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Barınma olanakları konusunda son dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumu önemli yatırımlar yapıyor. Ulaşım konusunda da gerekli mercilerle görüşüp gerekenleri yapacağız. Uluslararası misafir öğrencilerimizin yaz stajı konusunda çalışmalarımız var. Önümüzdeki yaz için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Elmas, engelli asansörlerinde gerekli çalışmaların tamamladığını önümüzdeki hafta ihaleye çıkarılacağını söyleyerek tüm fakülte binalarında engelli öğrenciler için gerekli kolaylıkların sağlanacağını, düzenlemelerin yapılacağını vurguladı.

Teröre kınama

Toplantı sonunda terörü lanetleyen bir mesaj yayımlandı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Ankara’da, Diyarbakır’da ve son dönemde meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Hain saldırılarda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Türkiye, terörle mücadelesinde her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmuştur, bundan böyle de olmaya devam edecektir. Bu saldırıları yapanlar ve yaptıranlar, milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kastetmiştir. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Hain saldırılarla ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar.

Türkiye, geçmişte de terörle mücadele konusunda uzun ve acı tecrübeler yaşamıştır. Hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan, terör ve şiddete prim vermeden öncelikle kendi ulusal güvenliğini koruyacak insani değerleri savunmaya devam ederek, milletçe dayanışma içerisinde bu zor koşulların da üstesinden geleceğiz. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan, ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu hainlerle ve onların arkasındaki güçlerle mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz.

Meydana gelen, birlik ve beraberliğimize yönelik eli kanlı hainlerce gerçekleştirilen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

19/02/2016 – MA
981 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.